Thursday, April 16, 2009

Sayangi Mereka .......





Anak - anak adalah anugerah allah pada kita yang di pilih untuk memiliki nya....
Jangan lah kita sia - sia kan mereka.....
kerana mereka tak pernah minta di lahirkan di dunia untuk di siksa dan di sia-sia kan....
Tapi kan ada sesetengah ibu yang sanggup membuang darah daging mereka sendiri ....
Tak kira lah dengan cara gugur atau buang kat longkang atau mana2 tempat pun....

Saya sebagai ibu rasa hiba bila baca kat paper mengenai penemuan bayi yang di buang oleh ibu nya....
kesian kat baby tu....
Dah lah tak boleh defend diri nya sendiri ....
pastu orang yang bertanggung jawab untuk memberi perlindungan pula yang buat diri nya bergitu...

Di singapore ni ....
Bila satu -satu keluarga yang punya ramai anak mesti akan jadi tarik kan bagi mereka....
Ialah cost of living kat sini kan tinggi ....
Tapi seperti yang di janji kan Allah pada umatnya....
Setiap anak yang lahir akan di bekal kan rezeki untuk nya....
Dan apa yang perlu di lakukan oleh parents ada lah mencari punca rezeki tu untuk anak - anak mereka...
Beri keutamaan untuk mereka .....
Beri yang terbaik untuk mereka .....
Kerana mereka adalah pemimpin negara di masa akan datang....


Buat kami suami isteri ....
Biar kami tak dapat berbelanja mewah asalkan anak - anak mendapat apa yang mereka wajib dapat....
Terutama sekali pelajaran Di dunia dah akhirat....


Saya harap sangat pada bakal ibu2 diluar sana .....
Sama ada jadi ibu atas kehendak sendiri atau pun menjadi ibu sebab kesalahan masa lalu.....
Jangan lah kita abaikan anak tu ....
Sebab kita akan dapat balasan nya.....
Dan dalan konsep hidup sekarang .....
Ramai yang dapat balasan secara cash.....
Tak tunggu akhirat pun ...
Kat dunia pun boleh dapat kalau dia nak beri......
Jadi fikir - fikirkan lah.....



p/s : Lyan , hibri , abil , mikha....ibu sayang kamu hingga akhir hayat ......


No comments:

Linky Minky (leave ur blog link here)