Wednesday, May 13, 2009

Baking time ....

Huiiii !!!!
Lama tul tak baking making nihhhh ....
Last baking session ...
Hmmm .... Let me think....( nampak sangat lama gile tak baking ..tu yang sampai lupa )
Well lupa kan lah ye ....

So my kanak2 ribena dah sibuk tanya ....
Ibu when are making us cupcakes....

So dengan rasa malas yang tahap maksima ...
Tapi di sebabkan nak jadi ibu mithali ....
So saya pun buat lah tuk kanak2 ribena ni .....


Dan ini lah bahan2 nya.... ( cam host masakan lak )









Tepung kek instant , butter , two egg and a cup of water ...
Then bacuh je lah bahan2 tu semua ....
Sampai semua nya sebati ....


Then masuk kan dalam acuan ....
Suka ati lah nak yang cup besar or kecik ...
Kalau yang besar dapat about 12 cups...
Kalau yang sedang dapat lam 18 cups...
kalau yang cam saya guna ni ...
Yang cups untuk buat kuih cornflakes....
Dapat lah lebih ....
( kata anak ramai so kena lah buat lam cup kecik2 so nampak cam banyak sikit .... hehhee )









So yang ni adalah hasil bila dah letak adunan lam cups .......
Then kita bake lah ....





Ini lah hasil nya.....
Cupcakes comel....

Tapi when i wrote this post ....
Cupcakes2 tu sudah berada dalam perut kanak2 ribena ....
Ibu nya pun tak dapat rasa .....
Huhuhuhu....

Tak pe lah .....
Asal kan perut kanak2 ribena kenyang ....
Alhamdulilah.....

2 comments:

Cikpid said...

wah..nmpk sedap..len kali kalo buat..pos sket ke Kulai eh kak..hahahha

Cybermummy said...

Cik Pid : Kulai ke... lah dekat nah tu ..tak yah post boleh antar by hand :P

Linky Minky (leave ur blog link here)