Monday, May 25, 2009

Gone Bankrupt !!!

So sad .....
The banker are really mad at me ....
He had told me that i could not do any transaction anymore ...
Over limit already .....
But i managed to put my charm in good used ...mrgreen
And the banker melted like ice ....mrgreen

Well , i actually felt guilty thou ...
Doing that to the banker ....
But i can't resist on buying that thing ...
I need to have it .... sad
Sorry banker ...


Hmmm ... Just if i had not spent my allowance on other thing ...
Maybe i could buy it with the allowance that i received...mrgreen
Well what done can't be undone ....
But i promise u banker ...
I'll be thrifty next time ...biggrin ( cross my finger )


Sebenar nya benda ni dah lama saya nak beli ...
But since i had done or see it on the internet ...
I thought i just don't want it anymore....
But then bila nampak benda tu on sale...
And it is 20% discount some more ....
Sungguh menggelitik hati ni nak beli ...mrgreen


Dan apa yang saya nak sangat beli ?
Bukan Crocs tau ...
But something else ....
Something yang saya memang suka sangat ....
Sejak saya di sekolah lagi ....


Apakah dia ???
v
v
v
v
v
v
v
v
v



BUKU !!!!! biggrin






Ini lah hobby saya yang banyak menghabiskan wang banker..mrgreen
Ehh !!! tapi sebelum saya kenal dan kawin ngan banker, saya beli buku2 yang saya suka menggunakan wang saya sendiri ya....mrgreen


Saya actually dah baca buku ni ....
And all the other book written by the author ...
Tapi dalam corak PDF lah ....
Dah berkali kali saya baca tapi rasa cam lain lah ...
Tak ada "kick"....
Tak sama rasa nya bila kita baca buku ...

I can't live without book tau ...
Saya makan pun baca buku ....
Salah satu habit yang my hubby tak suka ...
And one of the kanak2 ribena dah inherited ...biggrin
Dulu while doing business kat toilet pun saya bawak buku sama ...
Nak tido pun wajib baca dulu ...
If not i tak leh sleep...
And i can read a book over and over again without feeling bored ...mrgreen


I read all kind of book ...
Horror , romanced , history and not forgetting all the JKR nya buku ...
Semua saya baca ...
Asal kan ia menarik minta saya ...
Newspaper, magazine , komik ...
Pun saya baca...
And my bookcase pun dah pecah kerana terlalu banyak buku ...
So skrg saya dah tak de bookcase ...
All my book di simpan oleh hubby dalam kotak for the time being lah ...sad( dua kotak besar actually )
Until he buy me a new bookcase .... ( tak tau bila lah tu )
So for now saya hanya beli dua dari empat buku Stephenie meyer... (kan banker dah warning )
Dari tak dapat ...
Bersyukurlah dengan apa yang ada ....mrgreen
And next month saya nak beli lagi ....
Ni kali guna duit allowance yang di beri ...
Tak leh lah berangan nak beli santa cruz from "Crocs" ....sad





Santa Cruz , i have to put u on hold first ....
I'll get u once i had bought those two other book ...
So wait for meeeeee !!!!!!

5 comments:

Cikpid said...

wah..sgt rajin mmbaca akak ni..
layout baru lagi yer..hehehhe...tapi cam susah sket kak nk baca tulisan die..sbb ade background layout ni..tapi cantek okeh..gmbr tu damai..

♥cybermummy♥ said...

yang lama corrupted ...
nuffnang nya ads sampai tak leh kuar ...
tu yang tukar ..susah nak baca ke ... hmmm !! kalau tukar font color mungkin ok tak ...tak pe nanti akak cuba :P

atty's said...

cantek layout baru nie..damai je.

♥cybermummy♥ said...

Tima kasih atty ..:)

mummYaeesh said...

adeh.. i hate reading!paper pun malas nak baca tau!tak tau nape..tp klu blog rajin lak baca..woohoo!

Linky Minky (leave ur blog link here)