Friday, May 29, 2009

Kisah semalam ~

Semalam hubby cuti mrgreen
So apa lagi , pagi2 dah ajak hubby jalan2 cari makan ...
Tapi last2 , ikut je lah selera kanak2 ribena ...
Apalagi McD lah jawab nya ...
Mana tak makin gebu mak nya .....mrgreen




Djibriel tengah enjoyyyy !!!!






Encik hubby pun enjoy gak ....
Makan bang jangan tak makan ....mrgreen





Dan jangan lah lupa ...
Kami berdua pun nak jugak amik gambar sedas dua.... mrgreen


So selepas je makan then we all gi lah pusing2 kat tempat yg selalu we all lepak2...
Hmmm ..tak de apa yg menarik pun ...
Ada pasar malam ...
Tapi ibarat cam hidup segan mati tak mahu ....mrgreen
Tak de apa pun yg di jual ...
Mostly makanan and also baju2 .....
Tak best lah ...
Tak mcm waktu time saya masih kecik dulu2...
Pasar malam nya " happening " wooo !...
Ada mcm2 ....
Siap ada farris wheel lagi ....
Dan banyak games stall ...
Best !!!
Tapi skrg ....
Cam apa tah ....
Jaul benda yg bukan2 je ....
Ni semua nak menghabiskan duit mak bapak je ....mrgreen


So last2 hubby ajak balik ....sad
Since tengok cuaca mcm lain je ....
Ada sikit kelabu asap ....
Mcm nak ujan ...
So sebelum ujan baik kita" blah " dulu ....


Tapi kanak2 ribena masih tak mo balik ....
Ada yg siap panjang muncung dah ....
Lum puas ronda2 lagi ...


Dan untuk menyenang kan hati kanak2 ribena ni ....
We as a parent ...
Terpaksa lah singgah playground .....mrgreen





Mikhail tengah syoikkk main kuda2 ...hehhee
Actually sebelah umah saya ni tengah ada construction ...
They are building a new condo kat situ ...
Condo yang lama dia org dah roboh kan ...
Enblock lah , dengar2 dia org dapat pay out ada yang sampai 3 million ....
Hmmm , kalau lah saya dapat pay out camtu .....
Wauuuu !!!!! Jadi jutawan segera .....mrgreen





Yang ni pulak Djibriel ngan Israfil main buaian ....
Bila tengok buaian ni kan ....
Mak ngan bapak pun teringin wooo nak try .....
So apa lagi ...
Since tak org lain kat playground tu ...
Kami pun .....











Berbuaian jugak lah ....mrgreen
Mana leh lepas peluang mrgreen
Tengok tu saya berbuai sampai tutup2 mata ...
Makna nya best sesangat lah ..
Dapat lah lepas gian sekejap..


Saja je pegang anak sebab nak cover lah ...
So org tengok ada reason lah kan
Anak nak berbuai so mak and bapak tolong lah ....biggrin



Tapi kan nasib baik lah buai tu tak putus ...
Kalau putus waktu saya tengah naik ...
Huhuhu..... tak leh imagine ...
Mau tak kuar umah sebulan ..... redface


Dah puas kanak2 ribena main ...
Kita org pun balik lah ...
Sampai je kat umah ujan pun turun ...
Nasib baik ...
Pastu kelang kabut angkat jemuran kat luar ...
Lupa lak yang saya ada jemur baju sebelum kuar umah ...mrgreen
Kalau lah lambat cikit ...
Alamat kena cuci balik lah baju2 tu semua ....
Part tu yg saya malas ....biggrin








5 comments:

atty's said...

salam..tu kty ado nampak mak budak naik buai..hehehe.

♥cybermummy♥ said...

hehhee...
tulah mak budak teringin naik buai ...
selamat tak putus buai tu kty

kakyong said...

salam cybermummy,

wah ade 3 hero ya... :D
salam kenal yer.. kakyong dah masukkan link cybermummy di sini
http://kakyong72-bloggerlist.blogspot.com/

mummYaeesh said...

hmanggaiii...seb baik tak putus...weols lak yg seriau tgk..ur son happy giler..eh sedap la nama2 ur son...yg girl tu nama ape ek?

♥cybermummy♥ said...

mummyaeesh : yg girl tu nama nya syazza lyanna..

Linky Minky (leave ur blog link here)