Friday, May 08, 2009

NYum ! NYum !

Hari sabtu yang baru lepas ni ...
Ibu ngan ayah kanak2 ribena ada date ...
Actually ayah kanak2 ribena ada soccer match ...
so kira ni soccer cum dating day lah ....
and kanak2 ribena di titip kan pada nenek kanak2 ribena di Dover Rd selama empat jam ....
Ibu kanak2 ribena mendapat peluang untuk melapang kan otak untuk selama empat jam itu ...
Dan dengan tak melepas kan peluang yang ada ....
Ibu kanak2 ribena melebarkan sayap nya dan terbang bebas bersama ayah kanak2 ribena...
Syokkk nyaaaaa !!!
Lama tak dating berdua ....
Hehehe...

So lepas je soccer match kami berdua telah pergi makan2 .....
Dan kebetulan pulak tu ...
Ada shopping center baru di buka dekat ngan tempat tinggal kami ....
So apa lagi berdesupppppp !!!!
ibu dan ayah kanak2 ribena gi survey ....
Waaaa !!! best lah ....
banyak gerai makan kecik2 kat dalam dia ....
Mcm2 makanan yang dia org jual ....
Dari nasi ayam , nasi lemak ,
hingga kan burger ramly and putu piring pun dia org jual ....
Tu yang tengah syokk survey ...
Tiba2 terjumpa lah benda yang memang dah lama ngidam nak makan ....
Tapi malas nak pegi jauh2 tuk beli benda tu je ....
Tapi since dah ada rezeki jumpa benda tu kat sini ...
apalagi mesti dan wajib beli lah ....
Dan apa kah yang ibu kanak2 ribena nak sangat makan ????
Jeng ! Jeng ! Jeng !
v
v
v
v
v
v
Ini lah dia di perkenal kan .......




Takoyaki Ball !!!! ( gambar ikhsan dari Google )

Sedap wooooo ......
Beli sampai dua box....
Satu box ada tiga ketul je takoyaki ball tu ....
Tu sebab beli sampai dua box ....
bukan tamak tau ...... ;p
Satu box harga nya 2 dolar ....
Hari tu try ham and cheese ...
Takoyaki ball ni makan ngan mayonis dan bbq sos ...
Aduhhh !!! Syurga rasa nya ...
Makan sehingga menjilat toothpick...
hehhee...ialah makan takoyaki ball tu guna toothpick ..
tak guna tangan ...
Dan kerana dah selalu sangat makan takoyaki balls yang ada octopus atau prawn...
so that day try yang lain lah ....
Tapi yang penting ia adalah halal tau...
Ada sijil halal lagi kat kedai tu ....

Dan di sebab kan takoyaki ball tu amat lah sedap .....
harus lah saya ajak ayah kanak2 ribena gi situ lagi tuk beli takoyaki ball tu ...
And mungkin jugak ia akan menjadi kedai pujaan hati ku ....
hahaha !!!
Takoyaki ball i'm coming !!!!!!














































































































































































































































































































































No comments:

Linky Minky (leave ur blog link here)