Sunday, May 03, 2009

Reservist ~

Ayah kanak2 ribena kena gi reservist...
Selama enam hari ...
Terpaksa lah ibu kanak2 ribena handle anak2 sendirian ...
Adoiii !!
Biasalah , kanak2 ribena ni bukan reti duduk diam...
ada je project2 haram yang dia org nak buat ...
Sama ada project nak jahanam kan barang2 rumah atau project bersama untuk menunggang balik kan keadaan rumah yang sedia ada tunggang terbalik....
Teruk betul lah kerajaan ni ...
Reservist ni kan memang buat hidup org jadi tunggang langgang ...
Merosak kan segala rencana yang dah kita plan ....
Merosak kan routine harian ...
Dan ini semua harus di lalui oleh semua lelaki di sini ....
Sehinggalah berumur 45 tahun...
Adoiii !!!
Lama nya nak abis...
Dah lah umur 17 taun masuk NS ( national service )
Selama 2 1/2 taun ...
Lepas tu sambung pulak reservist sampai umur 45 taun...
belum lagi ngan IPPT ...
kalau tak lulus IPPT kena pegi RT ...
Kalau asyik cam ni cam mana lah ayah kanak2 ribena nak buat kerja lembur...
WEiii !!!
Kerajaan tolong lah perikemanusian sikit ...
Dah lah perbelanjan semakin hari semakin mahal ...
Lepas tu kena lak gi reservist ...
Memang lah di bayar gaji ...
tapi mana sama kalau gi keje ...
Boleh jugak ayah kanak2 ribena buat keje OT ....
Dapat duit lebih ....
TAk pakai otak tul lah dia org ni ...
Kesian kat kanak2 ribena nanti ...
Cukup umur kanak2 ribena pun harus lalui semua ini ....
Sabar je lah kanak2 ribena...
Walau cam mana pun ni adalah amanah negara ...
Harus lakukan dengan penuh tanggung jawab ...
Dan buat ayah kanak2 ribena ....
CEPAT LAH BALIK BANG !!!!!
Tension dah ni .....
Kanak2 ribena bully ibu mereka .....
TOLONGGGGGGG !!!!

No comments:

Linky Minky (leave ur blog link here)