Thursday, May 14, 2009

Tima Kasih lah sangat ....

Tugas ibu ni kan macam2 cabang ...
Kalau kat office istilah nya ialah multitasking :P
So sebagai ibu multitasking adalah amat di perlukan ...
Kalau tak boleh multitasking alamatnya jadi gile lah ...
Keje umah tak abis2 ...
Then bila lak masa nak blogging .. :D

Keje yang paling saya tak suka buat kat umah ni ialah ...
Melipat baju dan mengosok ...
Ya allah !!! Hazab nya rasa kalau kena gosok baju .....
Macam kat sauna abis berpeluh2 badan ....
Bau pun dah macam sotong kering .....
Tapi yang pelik nya nape ekk saya tak selim melim .... hehhee


So balik pada citer tadi .....
Satu hari waktu tengah syok tengok tv saluran tv3 ....
kuar lah iklan nih..
Dia kata leh jimat masa menggosok sbb dia guna menatang ni ....
Tak yah tenyeh iron tu kuat2 kat baju ....
rilek je dia gosok terus licin .. ( ni senario kat tv lah )

So apa lagi ...
Besok jugak saya pi cari menatang ni kat Sheng Shiong Segala untuk kamu ....
Banyak jugak verities yang dia orang ada ...
Tapi saya beli yang sama ngan yang dia iklan kat tv tu ( ialah takut hasilnya tak sama ) :D

Lepas tu balik tu saya cuba lah guna menatang tu ....
Then last week end saya pun mulakan tugas mengosok .....
. .
O melopong mulut saya ..
Tul lah , senang banget :D
Sejap je licin ....
Tak yah nak tenyeh2 kat kedut2 degil tu ...
leh gosok ngan penuh santun je .....
Yang menakjub nya ialah
Saya telah mengosok baju sebanyak 9 pasang ( baju + seluar )
Dalam masa setengah jam ..... ( clap clap clap untuk diri sendiri )
Satu record baru ni .....

So mesti anda semua tertanya apa barang magic yang telah saya guna kan ....
So apa lagi scroll down lahhhh




















Taaaa Daaaaaaaa ......
Inilah dia penyelamat saya .....
Cik downy ....
HArum dan segar bau nya ....
Yang paling penting membuat baju senang nak gosok : D
Dan saya leh duduk depan Pc and blog walking ngan aman ..... : P
Hidup Downy ! Hidup ! ....hehehe

No comments:

Linky Minky (leave ur blog link here)