Monday, June 29, 2009

Bantal Oh! Bantal ~

Me and hubby tiap2 malam mesti berebut bantal ....
HEhehe...
Bukan nya tak cukup bantal tapi lebih dari cukup ...

Tapi bantal yg kita berdua dok rebut kan ialah bantal peluk atau bolster .
Actually bantal tu di beli oleh my mother aka hubby mother in-law untuk dia sepuluh taun dulu .
But saya dah merampas mengambil bantal tu dari dia sbb saya tamak suka sangat bantal tu .
Tu lah yg tiap2 mlm kita berdua dok gaduh bincang siapa yg dapat guna kan bantal tu pada mlm tu ..
Dan setiap mlm hubby kalah mengalah dalam perdebatan tu :P
So secara mutlak sah bantal tu saya yang punya ...:D


Dan di bawah ni ada kajian mengenai batal dan si pemeluk pemakai nya ..
Tapi jgn percaya tau ..
Hanya sebagai tambahan pengetahuan saja :D








1)Memeluk Bantal
Mereka yang suka memeluk bantal biasanya berjiwa seni.Penghargaan yang tinggi terhadap lukisan, muzik dan sastera. Perasaan mereka halus danjiwa mereka romantik.
Kadangkala ada yang boleh membaca peristiwa yang akan berlaku melalui mimpi. Mereka juga sangat prihatin terhadap kesusilaan.




2) Menggunakan Banyak Bantal
Mereka biasanya kurang kenyakinan. Dalam kehidupan seharian mereka memerlukan banyak pendamping. Mereka jarang membuat keputusan sendiri,sebaliknya mendapatkan pandangan orang lain.



3) Tidur Dengan Satu Bantal
Mereka bukan jenis mengada-ngada dan boleh menerima keadaan seadanya.Mereka juga membuat keputusan berdasarkan fikiran dan bukan nafsu semata-mata.



4) Meletakkan Bantal Di Bawah Kaki
Mereka mempunyai sifat kurang baik. Mereka jarang bergaul dgn orangramai, malah kaku dalam pergaulan. Ini menyebabkan mereka cenderung bersifat egois. Mereka juga gemar menempuh jalan pintas untuk mencapaicita2. Mereka tdk suka berusaha.



5) Tidur tanpa Bantal
Mereka memiliki sifat percaya diri yang sangat tinggi. Kadangkala sifat percaya diri ini akhirnya akan membawa kepada sifat ego.




P/s : saya ngan hubby adalah dalam golongan yg no satu .. :P

2 comments:

MAMASYAZA said...

me n my hubby laks berebut..comforter..bila tgh mlm..makin sejuk baru nak berebut...

♥cybermummy♥ said...

Mamasyaza u kena letak lagi satu comforter kat ujung katil tu sblm tido . jadi nanti mlm tak berebut .tapi kan berebut ni yg buat makin mesra :P

Linky Minky (leave ur blog link here)