Monday, June 08, 2009

Jalan2 ke umah nenek ~

Ni citer hari minggu ...
Saya dan hubby bawak anak2 gi umah my mom ...
Selalu nya kita gi sana naik cab seldom naik bus ...
For your info lah kan .
Taking public transport adalah lebih jimat dari membeli sebuah kereta sbb dah lah petrol mahal , pastu kena bayar parking , kena bayar road tax , insurance dan mcm2 lagi ...
And public transport kat s'pore sangat lah reliable walaupun kekadang tu ada gak lah glitch nya here and there but for me so far so good no complain




Dan satu lagi ,
Anak2 saya lebih suka naik bus dari naik cab
Dia org ni weird cikit ...
Mak bapak nak bagi keselesaan dan jugak cepat sampai tempat yg di tuju ,
Dia org tak mooo ...
Nak jugak tunggu bus ... ( sebenar nya mak nya yg tak tahan nak tunggu bus dalam cuaca panas cam skrg ni buat berpeluh ketiak je )
So ni lah gambar2 budak2 yg xcited naik bus ....



Lut Mikhail dengan sungguh2 pegang palang bus , jakun lah katakan




Yg ni Lut Mikhail tengah marah kat ayah nya sbb ayah asyik nak pegang sbb takut dia jatuh tapi dia tak kasi sbb dia berangan nak duduk sendiri( ingat dia dah besar sangat lah tu


And since bus tu tak ramai yg naik dan kami anak beranak je yg ada ...
So kita org pun apa lagi ...
Berposing sakan lah




Gambar emak dan anak2 wajib ada ye

Dan sebagai penutup citer ni ,
Terimalah gambar yg paling istimewa pada hari tu .....







Hehhee ... ( hubby saya ni memang suka buat muka clown )
Walaupun hubby saya memang suka buat lawak yg kekadang menyakit kan hati saya dan selalu menyakat anak2 nangis ....
Tapi dia ialah seorg suami dan ayah yg best ....
To hubby, U Rockz !!!!
And we all love u !!!







No comments:

Linky Minky (leave ur blog link here)