Wednesday, June 10, 2009

Pengalaman Seram ~

Pernah tak u all mengalami kejadian pelik atau menyeramkan ...
Sama ada terjadi pada diri sendiri atau keluarga ..
Apa yg saya nak kongsi ni adalah pengalaman sendiri ..


Tahun 2004 saya mengandung kan nak ketiga , masa tu masih kat umah lama (umah sendiri sebelum pindah ke rumah yg sekarang saya duduk ni ) ..
Time tu saya ngan suami dan dua anak2 saya sedang tengok APM ( anugerah pelanat muzik kalau tak silap lah )
So dah mlm about kul 11 i think ...
My children ni tak de masalah nak kuar masuk dapur atau bilik walaupun dalam keaadan gelap ...
Saya ajar mereka supaya jgn takut dalam umah sendiri ...


Jadi cam biasa lah anak2 saya ni suka kuar masuk dapur ...
Nak jadi kan cerita ,
Si Djibriel ni tak leh duduk diam ,
Suka merayap satu rumah ,
Kita dok sedap mengadap tv dia dok sedap jalan2 satu umah ,
Our living room bersebelah ngan dapur so kalau dia masuk dapur memang sure kita leh nampak lah ...


Then suddenly si djibriel ni menjerit sekuat hati sampai gigil2 badan dia ...
Kita mak bapak dia tengok pun seram woo ...
Dia cam nampak something lah ...
Panik kita org tengok dia screaming camtu ..
So ayah nya dukung dia and i on the kitchen light ,
Memang lah kita tak nampak apa2 ..
But he keep on saying ada juju ( he will say this bila dia nampak something scary lah like bug or lizard ) ..
And keep pointing at the kitchen window ... ( Btw my kitchen ni facing public park and kat situ memnag banyak pokok yg besar2 and seram kalau mlm tengok )


So hubby bagi dia minum air untuk tenang kan dia ...
Walaupun dia cam dah calm down tapi mata dia keep on looking at the kitchen ...
Jadi saya pun cam saja je nak tanya lah kat dia ...
Saya : bang , just now , what did u see at the kitchen ? u saw juju ke ?
Djibriel :No lah ibu , abang saw a girl..
Saya : Mana ada abang , i didn't see anything pun ..
Djibriel : Ada !! abang saw ... Ambut panjanggggg naaaa ....
Saya : ye ke ( tunjuk berani tapi sebenar nya dah takut ni ..huhuhu )
Hubby : abg nampak dia kat mana depan pintu dapur or at the kitchen window ..
Djibriel : Kitchen door lah ayah ...ambut panjangggg tak de kaki ada pala je ....( sambil dia tunjuk ngan aksi tangan )
Time ni adoiii !!! Allah je yg tau ...seram wooo ...


So tak mo panjang kan story hubby suruh saya ajak anak2 tido ...
Esok pagi we all call my mum to relate the story lah ...
Mum kata mungkin hantu penanggal sbb saya kan masa tuh tengah sarat mengandung ...
So mungkin nak cari mangsa atau sekadar nak tengok2 je ..
And anak2 kecik ni leh nampak benda2 halus ni ...


But serius my old house tu memang sunyi yg amat kalau mlm ...
Sampai bunyi katak and cengkerik pun kita dengar cam kuat ...
Time tu lak hubby saya keje shift so selalu jugak lah kena tinggal sendiri mlm ...

Since incident tu , kita org selalu baca yassin ..
And my mum taruk daun pandan berduri yg kering tu kat semua tingkap ...
My mum kata benda tu takut ngan pandan berduri tu ..
Takut sangkut tali perut dia...
Tapi since tu tak de lah yg dok mengacau lagi sampai lah kiat org pindah umah baru taun 2005..

Tapi kan kat umah baru pun ada gak citer nya tapi tu kita sambung next entry ....

1 comment:

Otak Belacan said...

HUWARGHHH!!! Ini adalah menakutkan. Nad duduk kat hall sengsorang terpaksa pekik panggil the timah teman nad masuk bilik.

Dia pon pelik. Kekeke.

Linky Minky (leave ur blog link here)