Wednesday, June 17, 2009

Ya ! Haa!

One night as i was listening to the song " Sampai Syurga - Faizal Tahir "
My hubby said something that made me go " YA ! Haa ! "


Well he actually said that this song are perfect to describe the love of
"Edward Cullen towards Isabella Swan "


Yup i truly agreed ..
And i tell u why ..








  • (Liriks sampai syurga )----------( love of Edward Cullen for Isabella Swan )

  • Kumembenarkan jiwaku ----------- Even though he knows that he is dangerous for
  • Tuk mencintaimu--------------- Bella and he had broken the vampire rules
  • Kupersembahkan hideous----------- , but still he made sacrifice
  • Tuk bersama kamu


  • Dan diriku untuk kamu----------He had forgotten that he used to be human
  • Belum pernah kumerasai begitu ---------- and the feeling of falling in love is so foreign that he does not know what it is at first .



  • Semua itu telah berlalu
  • Harapanku palsu
  • Dan mungkin hari yang satu
  • Terus ku tertunggu



  • Di hatiku masih kamu------------He was so addicted to her
  • Belum pernah ku ingin terus memburu ----- that he actually spy on her.



  • Aku lemah tanpa kamu---------He felt empty when he left her .
  • Ku inginmu dampingi ku--------( scene from the book "New Moon")
  • Aku fahami aku bukan terbaik ----------He thought that by leaving her,
  • Tuk dirimu ----------he did good for her but Oh!Boy how wrong he is ..



  • Namun aku tetap aku---------What ever happen he still a "vampire"
  • Yang terbaik tuk diriku-------------But his heart belongs only to Bella.
  • Hanya satu
  • Hanya kamu



  • Kumembiarkan hatiku
  • Tuk merinduimu
  • Kumenghamparkan sakitku
  • Tuk tatapan kamu



  • Bersamamu harapanku
  • Hilang dalam terang yang membutakanku



  • Aku lemah tanpa kamu------------ Again scene in the book " New Moon "
  • Ku inginmu dampingi ku---------------- where he decided to exposed
  • Aku fahami aku bukan terbaik ---------- himself to the human world
  • Tuk dirimu ------------as he thought that Bella is dead
  • Sampai syurga kumenunggu--------( sebenarnya he misunderstood )
  • Sampai syurga kucintamu
  • Hanya kamu------------He can't live without Bella ..



  • Dan segala yang ku ada
  • Kuberikan semua
  • Untuk dirimu saja
  • Ku mahu dirimu




  • Bahagia tuk selamanya
  • Biar sampai syurga
  • Aku menunggu cinta darimu
  • Agar ku sempurna



  • Aku fahami aku bukan terbaik--------He knows that he is not the best for Bella
  • Tuk dirimu ------------ but still he did the very best just for her ...
  • Namun aku tetap aku
  • Yang terbaik tuk diriku



  • Hanya satu



  • Aku lemah tanpa kamu
  • Ku inginmu dampingi ku
  • Aku fahami aku bukan terbaik
  • Tuk dirimu



  • Sampai syurga kumenunggu
  • Sampai syurga kucintamu
  • Hanya kamu









That the most that i could recall about the love of "Edward Cullen And Isabella Swan "


The feeling is so magic when you listen to this song while reading the book ..
I feel that i could really relate to the story ..
I could actually see the scene in my mind ...
Sigh !!!I can't really wait for the "New Moon" movie to be out ...
I'm so excited about the outcome of the movie..mrgreen
Cepat lah bulan Nov...mrgreen




P/s : Actually i prefer reading the book rather then watching the movie ...
But what the heck since the movie is coming out soon , i should just watch the movie and do the perbandingan later ...

3 comments:

kakyong said...

amboi layan jiwa nampak... ;;)

teringat masa kakyong buat a/c last year di tempat klien, 1 of the staff akan pasang lagu Faizal tahir berulang2 kali.. terutama lagu ni... sungguh melayan jiwa..... ;)

mummYaeesh said...

hye...lama da tak blogwalking!bz kekdahnye..percaya ke??woohoo

ramai org ckp lagi best baca buku dr tgk movie!betul ke??weols ni teramatlah menyampah nak membaca!paper pun malas tau..tp blog rajin lak tu..whoops

♥cybermummy♥ said...

amboi watie buzy tahap gaban ke...dah abis kemas2 ke ... banyak harta karun yg u jumpa waktu kemas2 tu ??:P

Linky Minky (leave ur blog link here)