Friday, July 03, 2009

Gile ke apa ??

Smlm saya ada baca satu news yg mana saya rasa dia org ni memang GILA ..
Especially MAK budak kecik tu .
Memang lah sedia maklum seluruh dunia yg org2 dari AMerika ni ramai yg pelik2 aka fius short.

Tapi yg buat saya marah sangat ni ,
ialah si mak budak kecik ni ada boyfriend yg pelik ,
PElik kerana dia ni pelihara Burmese python sebagai binatang peliharaan .




( this python can grow up to 20 feet long tau )


Tapi yg saya marah lagi ni ,
Kan dah tau dia ni sekedudukan dengan sorg ibu yg ada anak kecik ,
Dia tak tahu ke binatang liar camtu walaupun di jinak kan cam mana pun dia tak akan jinak sepenuh nya .
Dan akhirnya yg jadi mangsa adalah budak ppuan tu .
Budak kecik tu mati di belit oleh ular sawa burmese tu waktu si kecik tu tido .
Ada ke patut si kecik yg jadi mangsa .
Kenapa tak si ular sawa tu belit je mak dan boyfriend celaka dia tu ...
Biar je dia org mati sbb dia org ni ada lah perosak manusia sejagat .
HUhhh!!! Saya ni pantang kalau anak kecil yg jadi mangsa kebodohan mak atau bapak dia sendiri .
Sbb pada saya kita harus jaga kebajikan anak2 .
Biar sempurna baru lah fikir pasal diri kita pulak .


Kalau lah saya ni keluarga terdekat budak tu .
Memang saya tunjal2 kepala mak dia biar sedar sikit ...blogger-emoticon.blogspot.com
Tak pun saya buat je cam ni blogger-emoticon.blogspot.com.



P/s : Pagi2 jumaat yg mulia ni buat saya marah ...
Nak pegi bertapa jap .blogger-emoticon.blogspot.com Tenang kan perasaan .

10 comments:

Anasfadilah said...

mula2 saya nak X(

tapi tak jadi bila baca sampai habis

saya :)) guling2 lagi ada lah!

♥cybermummy♥ said...

dilla ketawa tak pe jgn sedih2 hehehe...

Cikpid said...

sy pon ade tgk kat berita smlm..ntah ape2 diorang ni..sibuk mmbela haiwan2 yg boleh mngancam..bela cat sudahlaa..

♥cybermummy♥ said...

tu lah cik pid. Bela binatang camtu . Bela lah kucing ke , hamster ke rabbit ke , ikan berlaga ke :P ni bela ular .. Mana dia letak otak dia agak nya . Mungkin kat lutut dia ..:D

suhaila-ab said...

heheh marah tol ko..sabo...ni nak tanya ni..nape ler ko tak penah makan tempoyak ni...tu best tu ...rugi betul...

♥cybermummy♥ said...

Entah lah sue . Kalau cincalok tu aku pernah rasa lah tempoyak tu tak pulak pernah aku rasa ? cuba kau describe cikit apa rasa nya . lebih sedap dari cincalok ke ..

kakyong said...

pelik tul la depa ni..
ish tak sayang anak sungguh..

nak g bertapa kat mana pulak tuh... :D

atty's said...

TAKUTNYA ULAR..HUHUUHUH

♥cybermummy♥ said...

Kty : sama ngan mak dan MIL saya tatut ular sampai kan patung ular tu pun dia takut :P

Kakyong : alah nak bertapa atas katil je kak yong . :P

♥cybermummy♥ said...

:P

Linky Minky (leave ur blog link here)