Tuesday, July 28, 2009

Hibri .. Hibri . Nape lah selalu jadi cam ni ~

Kids will always be kids . Lebih2 lagi anak2 lelaki ni .
Kalau main aduhhh !!! bukan main kasar lagi .
Apa tak nya , Si Hibri ni , asyik sangat gurau ngan Si Syabil sampai patah kaki cermin mata dia .
Nasib ada yg spare . Tapi yg spare pun dah teruk dah . Dah senget sebelah .
Hibri ni walapun baru pakai cermin mata ni baru dalam dua tahun iaitu sejak umur dia lima tahun .
Tapi cermin mata dia ni dah dekat lapan pasang dah . termasuk yg dua2 ni .
Dan sekarang ni dia nak kena buat yg baru .
Kalau ikut kan hati memang tak mau je buat tuk dia .
Tapi kang tak buat meraba pulak dia gi sekolah blogger-emoticon.blogspot.com
Sedang kan hari tu saya suruh dia amik fishball kat dalam fridge dia boleh amik bawak putih .
Pastu dengan confident dia kata benda tu fishball . blogger-emoticon.blogspot.com
Adoii !! tak leh nak bayang kan kalau dia gi sekolah tanpa cermin mata dia .
Mesti mcm org buta ilang tongkat blogger-emoticon.blogspot.com



Ni lah rupa cermin mata yg patah kakinya .blogger-emoticon.blogspot.com






Dan ni pulak ada lah rupa cermin mata spare Hibri .
Kaki cermin mata tu dah tempang sebelah .blogger-emoticon.blogspot.com






Nak tak nak kena gak lah buat kan Hibri Spec baru .
So last weekend kami sekeluarga telah berkonvoi pegi ke Queensway Shopping Center untuk tempah kan cermin mata Hibri .
Actually untuk buat kan Hibri punya cermin mata saya ngan hubby dah gi dah mcm2 kedai .
Kalau boleh nak cari yg murah cikit lah . Sbb dia ni satu tahun tempah cermin mata sampai dua tiga kali . Jadi bayangkan lah kalau satu pasang cermin mata tu harga nya S$120 dan setakat ni dah lapan pasang dia buat . Haa !! Cuba kira cikit . Kalau kumpul duit tu semua boleh beli beg jenama Coach .blogger-emoticon.blogspot.com
Tapi anak nya pasal tak pe ibu dia berkorban .blogger-emoticon.blogspot.com

Time kita org semua dok tunggu si Hibri abis check mata dia . Si lyan dah jadi jurugambar .
Abis segala2 dia nak amik gambar . Sampai gambar saya tengah dok discuss ngan ayah dia pasal harga cermin mata hibri pun dia tangkap . Aduhh !! bila tengok pic tu dah mcm mak cik kaypo tengah dok sibuk bergossip blogger-emoticon.blogspot.com

Ok lah kita layan gambar pulak .






Ni tengah tunggu Hibri check mata nya . Tu yg Lut Mikhail sempat minum susu . blogger-emoticon.blogspot.com
Dan kak buat muka clown ( pic di ambik oleh Syabil )





Yang ni si Syabil Israfil tengah pozing "kawaiii"
Oppp sss!!! yg belakang tu cam rupa org tengah gossip kan .
Padahal kita org tengah dok discuss sama ada harga yg dia org quot tu berbaloi atau tak .
( Nape lah baju tu buat saya nampak cam boncit . huhuu )

Dah abis semua transaction ngan kedai cermin mata tu .
Kami sekeluarga pun gi makan .
Lapar perut dok menuggu Hibri buat check mata lah , pilih cermin mata lah .
Adoii !! Hibri ni ada sikit cerewet .
Kalau tak berkenan kat mata dia , kenalah kita duduk kat kedai tu danl dia cuba semua spec yg ada kat situ sampailah dia jumpa apa yg dia nak .
Baru lah senang hati dia . Kalau tak naik kematu montot duduk kat kedai tu tunggu sampai dia selesai ngan pilihan dia .blogger-emoticon.blogspot.com


So lepas tu gi makan .
Nak makan mana lagi kalau dah ngan anak2 ni .
MEsti lah gi MCDONALDS ...





Tengok tu Syabil Israfil , bukan main seronok lagi dapat makan cheese burger .




Dia dua org pun suka gak . Tu yg Hibri siap buat pose tangan yg tah apa2 tah .

Lepas dah makan .
Kami pun gerak gi umah my mother sbb dah janji nak gi umah dia .

4 comments:

julie^beth said...

skrang ni kalau spec biase harga RM80 pon dah dapat rasanya kak.. amek yang kaki spec yang plastik, boleh lentur2.. maybe bleh tahan lama..

♥cybermummy♥ said...

julie beth : I think kalau yg untuk myopia memang leh dapat cheap . Tapi my son ni astigmatism , his lence is concave so mahal sikit . lence je dah S$90 . huhuu

MAMASYAZA said...

bab spek mata ni jgn kata bebudak..mak budak cam daku ni pun dah bopa spek kena buat lain...tdo ngan spek kekdg tu...baring2 trus terlelap....apa lagik senget benget spek daku

♥cybermummy♥ said...

LAh !! Ingat budak je yg camtu mamasyaza pun camtu gak . Adoii !!!
:P

Linky Minky (leave ur blog link here)