Tuesday, July 14, 2009

Jangan lah kedekut sangat ~~

Saya kalau naik teksi ,
Paling benci bila driver tu guna handphone while driving .

Huiihh !!!! menyirap darah .
Ialah mana tak nya ,
Dah lah kita bayar harga meter tu dan sepatutnya dia org ni mesti lah jaga keselamatan penumpangnya.

Dah lah saya ni ramai anak2 itik tok wi kecil .

Kadang2 bila kita tanya driver tu ,
Dia siap boleh jawab yg dia ni tak de handsfree device.
Dah tau tak de pegi lah beli satu weeeiiii !!!!

Kau dah lah dapat untung banyak sbb drive teksi .
Ehhh !! Ni bukan tembak je tau ni kenyataan .
Saya kalau tak de bukti saya tak cakap .

Mana saya tau org yg drive teksi tu loaded atau kaya ?
Meh sini saya citer ( tiba2 lak rasa cam minah kaypo )

Saya ada sorg sedara lah ,
Dulu dia keje jadi driver untuk company jual sayur lah so jadi dia ni cam delivery man lah .
Hidup dia kira ok2 je lah .
So one day my mum kasi tau saya yg sedara saya tu dah tak jadi delivery man.
Skrg dah jadi teksi driver .
Ini case sbb nak mintak dia tolong amik barang kat satu tempat and hantar kat umah saya since dia ada company lorry .
Tapi saya guna hidmat dia bukan free ye walaupun sedara :inis:

So one day kita ada lah terserempak ngan sedara saya tu ngan family dia kat satu jemputan kawin.
Huiiih !!! Mak aihh . Bini dia dah berat ngan barang kemas .
Berkilau2 di panah dek cahaya matahari .
Betul silau babe !!!!

Dulu punya lah cikai .
Bini dia dok pakai mcm minah indo .
Tapi skrg dah cam Mak Datin .:devilishgrin:

Berpeluh saya tengok dia pakai barang kemas cam tu banyak sampai sepuluh2 jari dia dok pakai cincin .
Bukan mak je pakai banyak camtu anak dia yg umur baru naik anak dara sunti pun penuh satu badan .
Haaa !!!! Mana saya tak kata org yg drive teksi ni kaya .:inis:


Ehhh !!! melalut lak citer ni ..
Ok2 back tu the story .

Pada para driver teksi ,
Ini request dari penumpang yg banyak menghabiskan duit naik teksi .
Dan penumpang ni jugak lah yg kasi korang kaya ( ehhh !!! ye ke ):devilishgrin:


Tolong lah ,
pegi lah beli handsfree tu .
Bukan nya mahal pun .
Atleast kalau driving tu nampak ada gaya sikit .




Mcm Abang Beckham ni haaa ..
Kalau tak de pun ala2 Abang bekam ok gak lah .

Tapi kalau lah korang pemandu teksi yg agak2 pelokek aka cikai aka kedekut aka bakhil dan
yg sewaktu dengan nya ..
Boleh lah korang guna alternatif yg cam ni .




Saya no hal nya .
Asalkan tangan kau dua2 kat stering wheel tu .
So ada paham atau nak saya tolong lilit kan handphone tu kat telinga engkau .
Saya kalau tolong tak guna kan tape tapi guna GAM GAJAH .
Biar lekat terus tak yah bukak2 lagi .
Haaa !! Pakai je terus .:ahaha:


P/s : Mest u all kata saya ni zalim kan .:inis:

7 comments:

Cikpid said...

Wahahahha..lawak gmbr yg bwh tu..pki getah jek sbb xde handsfree =))..

Kaka..adakah mungkin bini nye yg mcm mak datin tu hanya pki brg kemas palsu..hahahha..x takut kene ragut ke pki byk2 tu? kalo kat Malaysia ni byk kes ragut

Anasfadilah said...

:)) gambar last tu habis miskin la kalau tade handfree

♥cybermummy♥ said...

Dilla :Bukan misakin tapi berjimat . Hihihi ..

Cik Pid : Org S'pore biasa lah . Kalau gi kenduri kawin kalau tak pakai brg emas satu badan mcm kedai emas bergerak memang tak gempak .hahaha ..
akak je tak pakai bukan tak suka tapi tak de . :P

MAMASYAZA said...

org s'pore pun macam mami jarun gaks rupanya...g kenduri pakai byk brg kemas. saya pun cam mummy la jugak tak de brg kemas...yg tiruan byk le

♥cybermummy♥ said...

Tak pe mamasyaza .
Satu ari nanti kita akan ada jugak bling2 . :p
Kalau dah ada nanti boleh lah kita tukar pic bling2 . Boleh ? :D

kakyong said...

kakyong pun xde brg kemas..
yg ade pun zhulian tu pun beli 10 tahun dulu..
edisi sudah x glam & ketinggalan zaman...
tp x suka pakai pun,,. susah lah beranak2 kecik ni, dgn gelang cincin.. kalo nak BF lagi susah,, kang mata cincin kena dahi anak lah... :))

♥cybermummy♥ said...

Kak yong barang kemas tak de tak pe asal kan barang makan kat umah untuk anak2 cukup sudah :P

Linky Minky (leave ur blog link here)