Monday, July 13, 2009

Makan Time ~

LAst weekend the kids were bored because we can't go anywhere .
H1N1 outbreak so as a very protective mum .:inis:
Saya tak kasi anak2 keluar rumah even to the playground .
Pegi sekolah tu terpaksa lah sebab sch are not closed walaupun kes H1N1 dah naik mencanak .

Jadi bila anak2 dah meroyan dan untuk menghilang kan atau pun "tame" the children meroyan feeling .
I decided to make PIzza ....

I made the pizza dough myself.
But the decorating are made by the kids.:inis:

So here is the pic ..



Ni dah siap di canai and put on the baking pan .
Since saya tak de pan yg bulat guna pan yg square pun boleh lah .:inis:






And this is the ingredient .
Since Pizza for the kids so i made it simple .
Hotdog yg di potong kecil , pizza sauce yg di buat sendiri and also some mozzarella cheese for the topping .




Budak2 tecik yg tak sabar nak buat decoration nya .:inis:





Ok lets spread some sauce on the dough ..

Then ,




Make some funny face .:ahaha:





Now we put in the hotdog . Ehh !! Budak kenit dah join the pack ..:inis:
Not forgetting to sprinkle some cheese ..

At last its " bello fare "
Tiba2 cakap Italian pulak ...:woooh:






Here they are with their "bello fare " Pizza Creation ...
Nampak tak budak kenit tu asyik dok tengok pizza tu je :inis:

So now its time for the pizza to be baked ....:inis:



Ok pizza in the oven and baked until its golden brown ye bukan hangus :ahaha:




This is the end product ...

Lepas ni apa lagi ...
Makan lahhhhhhhhhh :ahaha:





Cuba tengok ,
Yg lelaki suka sangat buat pose clown kan .
Biasa lah bapak borek anak rintik .:ahaha:

Kalau ikut ibu nya mesti pose ala2 wanita melayu terakhir . :woooh:


* " Bello fare " means Beautifully done . Ni google je translation nya :inis:



P/s : Tepung nya lembut sangat .
( ni anak2 dan suami yg cakap tau bukan saya ):inis:

2 comments:

Cikpid said...

apa lagi kak..bg ler resepi...hahhaha

♥cybermummy♥ said...

cik pid nak recepi .Boleh je . Ilmu ni kalau bawak mati pun rugi je hehehhee.
Nanti akak kongsi ye recepi . ;D

Linky Minky (leave ur blog link here)