Thursday, July 02, 2009

Oiii !!!! Mana boleh camtu ...

Alahai !!! Sejak2 ekonomi merundum ni ,
Saya tau ramai yg stress out , ( i'm one of them )
Walaupun saya ni Homemaker ,
Tapi saya adalah "Ministry of Finance "
Kat umah ni ,
So bila saya ke pasar dan pegi beli barang dapur and out of S$50 yg saya bawak tu ,
Saya hanya dapat beli sekilo ikan kembung , tiga kilo kepak ayam , seekor ayam lum lagi beli sayur,bawang ,chili and all other ingredient.
Kalau untuk tiga harinya stock mau belanja sampai S$100.
Jadi untuk menceriakan hari yg amat tak ceria ni ,
Sbb barang2 makan semakin mahal :sigh:
Jom kita baca lawak org dah kawin ni .
Ehh !!! bukan lawak XXX tau ...
Oklah baca je and enjoy ...:okay:





Marriage Life Before and After !!

Before marriage.
Darling here.. Darling there...
After marriage.
Baling here... Baling there..


Before marriage. I die for you. . . After marriage. "You die, up to you. " Lagi lama married. You die I help you!


Before marriage. You go anywhere. . I follow you. After marriage. . You go anywhere. . Up to you .


Before wedding
You are my heart, you are my love"
After wedding
"you get on my nerves. "


Before wedding "you are sweet and kind just like Cinderella" After wedding "you are worse than godzila"

Before wedding Roses are red, violets are blue. Like it or not, I'm stuck with you After wedding Roses are dead, I am blue. You get on my head, I will sue you

Before wedding Every makan he brings you to Shangri-La After wedding You want to go, he says you wait-la


Before wedding She looks like Anita Sarawak After wedding Don't know whether katak or biawak


P/s : Kekadang rasa cam nak blogger-emoticon.blogspot.comje kat apek yg jual ayam,ikan ngan sayur kat pasar tu .
Dia org makin kaya kita makin bankrupt rasa nya . Kalaulah dapat tanam sayur sendiri dan tangkap ikan sendiri memang saya boikot dia ..Baru padan muka ...

1 comment:

MAMASYAZA said...

mmg betul dgn keadaan ekonomi sekrg ni...kalo bwk RM50 pun boleh beli ciput ja brg2 dapur

Linky Minky (leave ur blog link here)