Thursday, July 16, 2009

Putih mulus dan gebussss ~

Pernah tak u all kena jerawat attack yg teruk ?
Saya kena last year .
Teruk jugak lah muka saya kena jerawat attack ni .
Mungkin di sebab kan umur dah meningkat so hormone dalam badan tak menentu .blogger-emoticon.blogspot.com


Saya dah cuba dah mcm2 cara nak ilang kan bekas jerawat yg baru dan lama .
Tapi tak berkesan pun .
Macam - macam product saya cuba .
Sampai pokai hubby,
saya kerja kan .blogger-emoticon.blogspot.com


Dari product yg mahal sampai product yg murah pun saya cuba .
Kekadang tu bila tengok advertisement kat Tv mana yg dia org tunjuk artis2 yg
guna kan nya , kulit muka jadi mulus .
Esok saya beli nak cuba .
Ya , Allah desperate gile time tu nak ilang kan bekas jerawat tu .blogger-emoticon.blogspot.com


Saya jadi camtu sbb saya tak pernah kena attack jerawat yg teruk .
Walaupun time anak2 dara dulu pun tak pernah .
Tu yg desperate sangat .
Sampai apa pun product saya main belasah je .
Tapi alhamdulilah tak de lah mudaratkan kulit .blogger-emoticon.blogspot.com

Dah penat saya dok pakai semua jenis product .
Satu hari tu saya terpandang lah jenama Syahira kat supermarket .
Mula-mula tu cam tak nak cuba dah .
Sbb dah rasa malas dah nak ubat kulit muka tu .
Cam pasrah gitu lah .
Biar lah org nak kata muka penuh jerawat ke apa ke .
Tapiiii ,
Naluri ke wanitaan tu kuat ,
Biasa lah ppuan kan selalu nak nampak cantik .blogger-emoticon.blogspot.com

So saya ni kecundang ngan rasa nak cantik tu .
Saya pun beli product Syahira tuh ..
Saya beli satu set penuh untuk penjagaan kulit .

Seminggu saya guna product tu .
Tapi tak de perubahan .
RAsa hampa tu dah dtg .
Rasa cam nak sedekah je product tu kat sape2 yg nak .
Tapi hubby kata sabar cuba lagi seminggu .
Ok lah hubby nya pasal .. blogger-emoticon.blogspot.com


MAsuk minggu kedua .
Ada yg dah tegur .
Anak ppuan saya yg tegur dulu .
Dia kata " Bu jerawat ibu makin kecik ekk "
MAsa ni lum rasa apa lagi ye lah yg tegur kan budah tecik so mcm ragu2 lah apa yg dia cakap.
Tapi perasaan ragu2 tu ilang bila HUBBY yg tegurrr...
"Sayang jerawat awak main ilang kan "
Sukaaaaaaaaaa nya sayaaablogger-emoticon.blogspot.com
Ialah sape tak suka bila suami puji kan .

Pejam kelip pejam kelip ,
Dah dekat enam bulan lah saya cuba product ni .
Alhamdulilah bekas2 jerawat tu dah ilang .
Kulit dah seperti waktu zaman anak dara dulu .blogger-emoticon.blogspot.com
Tapi lebih putih , mulus serta gebus ...blogger-emoticon.blogspot.com

Tima kasih lah Syahirah .
Kalau tak de Syahirah mungkin kulit muka saya masih ada lagi bekas jerawat tu .


P/s : saya tak dapat commission tau dari Syahirah . Cuma nak kongsi pengalaman je . blogger-emoticon.blogspot.com

No comments:

Linky Minky (leave ur blog link here)