Monday, August 03, 2009

I'm so sorry ~

Lyan ,

I'm so sorry .
Ibu tak bermaksud nak sakit kan lyan .
Tapi apa yg lyan dah buat hari ini betul- betul buat ibu marah .
Selama ini tak pernah ibu marah lyan seteruk yg lyan dapat pada hari ini .

Ibu dah berulang kali menasihati lyan .
Tapi lyan seperti tidak mengendahkan nya .
Berulang kali ibu menasihati dengan baik .
Tapi lyan masih tetap begitu .

Lyan seperti mahu melawan kuasa "Veto" seorang ibu .
But i'm your mother lyan ..
I want the best out of you .
I want u to be a girl with good etiquette .
A girl who has a good quality .
A girl who can look after herself .
A girl who know what she wants .
And a girl with compassion .
Not a girl yg tak de perasaan kesian .
A girl yg tak de perasaan sayang .
A girl yg tak de perasaan pengorbanan .


I know that some mum will feel of what u did just now is just a trivial matter that could be ignore.
But no my beloved lyan .
What u did is totally wrong , not unforgiven but just totally wrong .
I just want to educate u that earning money is not easy .
Maybe easy for some people because they are born with a silver spoon in their mouth .
But not us sayang .
We had to really work our ass out just to earn a decent living .
And money does not grow on trees .

Lyan ,
Before u were born ,
I had promise myself that i will equip all my children with all the good quality to be a well etiquette person when they grow up .
And i promise myself that i will give all of u my love unconditionally and my undivided attention to all of u . And till now i still hold onto this promise .
That is why i don't see what u did just now is trivial .
I want to educate u , make u understand the value of money cause money is always the roots of all evil . SO i don't want u to be like that when u grow up . That is why i did what i did just now to you . I just want to knock some sense into u . Not to hurt u . But i just lost control and i'm terribly sorry .

Lastly ,
Lyan i want u to know that " I LOVE U WITH ALL MY HEART . U AND YOUR SIBLING IS MY WORLD . WITHOUT ALL OF YOU MY WORLD COMES TO AN END "
Lyan i'm sorry and plz forgive me .





P/s : I cried my eyes out after i saw the damage i had done to her " telajak perahu boleh di tarik , telajak perbuatan tanggung lah sendiri " blogger-emoticon.blogspot.com

5 comments:

Cikpid said...

ape akak dh buat ngan Lyan??

xperlaa kak..sekadar bagi pengajaran kat die supaya nnti die tahu...mungkin skang die marah..tapi bile die dh bsr n paham die akan berterima kasih pada ape yg akak dh buat..

Anasfadilah said...

saya dulu selalu kena rotan dengan mak masa kecik pasal degil sangat,suka bergaduh dengan adik beradik lain

tapi diingatkan balik,bagus juga di marah sekali sekali kasi peringatan gitu

u know whats best for ur children

♥cybermummy♥ said...

Thanks cik pid and dilla .
Tapi kan saya rasa bersalah sangat bila ingat kan balik . Tapi org selalu kata bila dah kita beri peringatan secara halus berulang kali tapi masih berdegil jugak harus lah di rotan/pukul sekali sekala sebagai satu pengajaran . Harap2 bila besar nanti dia faham kenapa saya pukul dia . ( saya pukul guna tangan saya bukan guna rotan . Tapi itu pun ada bekas kat badan nya ):(

MAMASYAZA said...

kekadang bila kita betul2 marah n geram...kita akan pukul anak2...saya pun kdg2 cam tu..bila sekali ckp tak dengar, 2x ckp masih tak dengar...kali ke3 tu...kena rotan la jawabnya...kekadang diaorg sengaja menguji kesabaran kita...sabarlah..gitulah kerenah anak2

mummYaeesh said...

i yg baca ni pun dah leleh!
sume mak sygkan anak so sume yg u buat tu sure atas dasar syg!jgn rasa bersalah ok!

Linky Minky (leave ur blog link here)