Wednesday, September 23, 2009

Masih penat ~

Salam semua ..

How's your Hair Raya ??
I hope all of u enjoy thoroughly ...
I'm still tired actually , so no mood nak update ..

Well hari Raya went well for me and family ..
Even though we never got to meet the person that we want to meet ..
That person seem to vanish into thin air .
Maybe he/she does not want to be associated with our family anymore..
Well never mind just let Allah do his job ..
Maybe ada hikmah di sebalik ini semua ..

Went visiting but tak sempat nak take alot of picture since i was busy chit chatting with all my family members yg dah lama tak jumpa ..
Dapat lah ambik family picture .
Itu pun sebab masih kat rumah ..
Kalau dah kat rumah family yang lain memang saya dah lupa dah ..blogger-emoticon.blogspot.com

So here is the picture ..






Gambar adik beradik ..
Photo taken selepas sembahyang raya ..
This year Syabil dah boleh ikut ayah dan hibri pergi sembahyang ..
And he really enjoy it ..
Tak abis2 bercerita tentang apa yg jadi kat sana .
As for me , tak boleh nak ikut sama sebab lut masih kecik ..
Kalau saya pergi jugak maybe tak jadi sembahyang
tapi bertukar menjadi kepada event kejar mengejar lutblogger-emoticon.blogspot.com
Tapi insyallah tahun depan dah boleh ikut serta sbb lut dah besar ..






The kids with his grandfather ( that's my dad )
Budak2 yg cheeky ..
Susah nak ambik picture yg sempurna ..
Ada je lawak yg dia org nak buat ..




And here is our family photo...
Gambar ni pun di ambil kali ketiga baru lah nampak ok ..
Kalau tak ada je lah yg bergerak or make funny faces ..
Lebih2 lagi budak empat org tu ..

After this pic taken ,
We went to my mum's place ..
Makan and minum sampai perut naik ketat ngehh!! ngehh !!
And another round of photo session ...






The kids with their grandmother ( my mum )
Lucky my hubby ingat kan untuk ambil picture ini .
Kalau ikutkan saya memang lupa je lah ..
Since i was busy gossiping ngan my adik beradik ..blogger-emoticon.blogspot.com

After visiting my mum place ,
We proceed to my hubby aunts place ..
Kat rumah ni pun saya lupa ambil pic sbb lut dah merengek nak tido ..
So lupa lah jawab nya ...


Then after that we went to one more hubby punya aunty house ...
Another round of makan2 and sembang2 ...
We lucky though ..
Waktu kita org sampai ,
Hubby nya brothers aka cousin were there .
So dapat lah jumpa and bermaaf - maafan ..
Kalau sampai lambat sikit mesti tak jumpa sebab dia org dah nak keluar pergi my hubby aunty place ..
Jadi dapat lah anak2 saya bergambar dengan second cousin dia org ...






From top - bottom , left -right : Syabil , Lut , Darwisy , Syazza , Ayuni , Hibri ..

Actually ada lagi sorang but that fellow is a bit angin ..blogger-emoticon.blogspot.com
So tak dapat nak amik pic dia ..
Ehh !! nampak tak Hibri tak nak duduk rapat2 ngan cousin dia Ayuni
Bila saya tanya kenapa duduk jauh2 ..
Dia kata yang dia tak suka amik pic ngan girl ..
Ngehh !! ngehhh !!! .. Dah besar anak ibu ...
Dah pandai malu ...blogger-emoticon.blogspot.com

Rumah ni adalah rumah akhir yg we all pergi for that day ..
But masih banyak lagi cerita2 Raya ni ..
Itu nanti akan di update sikit2 sebab saya ni tengah malas nak mengarang . kehh !! kehh !!!
Ye lah saya kan masih nak mood raya ..
Mood bermalas malasan ....


Thats all for now ..
Insyallah akan di update citer2 Raya yg baru ..
Itu pun kalau mood Raya dah berkurangan ...blogger-emoticon.blogspot.com


Ok then ..
Ta - ta ~


2 comments:

MaMaSyAzA said...

amboi cutenya diaorg ngan baju raya warna hijau...syazza tetap pilih pink..sama gak ngan syaza kat sini...hehehe...memang masih dlm mood raya..nak mengarang pun malaskan..tapi kena gak update...kang nanti bersawang lak umah kita ni...

atty's said...

mummy canteknya berbaju kebaya pink..
yang boy..lak ijo..

jemput dtg umah ye..salam aidilfitri..dr kty & co

Linky Minky (leave ur blog link here)