Thursday, September 17, 2009

Rumah bersimbah cahaya ~

Selamat Hari Lebaran ,
Minal Aidil Wafa izin .. ( nyanyi sambil kemas + cuci dapur )

So my friends semua dah abis shopping + buat kuih + kemas rumah .
Saya pun ada jugak buat list on things to be done sebelum Hari Raya .

Here is my list ~

Shopping baju raya - dah beli dah . Sepasang kasut seorang + new socks +baju raya ..

Kuih Raya - dah buat tapi macam tak cukup since dah ke ngappp ngan bapak budak + anak2.
So kena cari kuih tunjuk . ( sempat lagi ke tak ni )

Belanja Grocery - Belum belanja lagi . Cadang nya nak belanja on Friday morning .. Tu pun saya pegi sorang saja sebab hubby keje .. Adehhh !!! Penat nya badan ..

Dapur - Dah mula sessi kemas dapur + lap cabinet dapur yg sepanjang sepuluh kaki bahagian atas dan another sepuluh kaki bahagian bawah . ( boleh patah pinggang di buat nya )

Living room - hubby dah polishkan lantai parquet tu .. Dah blingg blinggg dah ..

Bilik anak2 - Yang ni nak kena rombak since banyak harta karun seperti buku + mainan yang bersepah kat lantai bilik ..

Scrub dinding living room - Ini belum buat lagi ... Tapi kena buat sebab banyak lukisan ala ala purba kat dinding tu ..


Tingkap - Sudah di lap dan di pasang dengan ...


Lampu " Kelap - Kelip " ( ehhh !! betul ke panggilan untuk lampu festive ni )





Syabil kata ini design " Snake " blogger-emoticon.blogspot.com
Snake pun snake lah Syabil ..
Asal anak2 ibu happy sudah ..

Dan Lut adalah org yg paling Happy + Excited bila kita org on kan lampu ni ...
Dia akan diri depan tingkap tu sambil perhatikan lampu tu ..
Sambil mulut nya tak henti henti cakap Wahhh !!! wahhh !!!
Sungguh the " Jakun " ..
Padahal setiap tahun kita org pasang lampu ni ..
Dan setiap tahun jugak lah dia akan " Jakun "blogger-emoticon.blogspot.com


P/s : Kalau duduk rumah landed propertise or kampung boleh pasang pelita . Nampak sungguh meriah . But since kat S'pore ni mostly duduk rumah atas angin , ini je lah yg boleh kita pasang untuk menyerikan lagi Hari Lebaran yg bakal tiba ...




2 comments:

atty's said...

beshnya ..ade lampu laplip..baru meriah raya

dua tiga kucing berlari,
berebutkan si ikan patin,
selamat hari raya aidilfiri,
maaf zahir dan batin.

♥cybermummy♥ said...

Best lah katy pandai pantun .
Selamat hari Raya jugak untuk Katy sekeluarga . MAaf Zahir dan Batin .

Linky Minky (leave ur blog link here)