Tuesday, November 03, 2009

How to ....?

Hi I'm back again.
Actually i have been searching for topic to blog about .
I had no idea at first .
But after i blog hop and as i read those blog ,
I realised that many are expecting their first born .
Congrats to those first time to be mummy and daddy .

Tapi ada jugak yang boleh saya kata a bit dissapointed lah tak dapat baby gender
yang mereka harapkan .
Lebih-lebih lagi mereka yang dah pernah ada baby of the opposite gender .
Macam yang dah ada baby girl mesti nak dapat kan baby boy for the next pregnancy .
Sama jugak for those yg dah ada baby boy mesti teringin nak ada baby girl kan ?

Dulu waktu baru -baru kawin , i was like that too .
Since my first born is a girl teringin lah nak dapat baby boy .
Banyak jugak lah petua yg saya dapat .
Antaranya ialah eats alot of bean before conception .
Banyangkan lah makan kacang banyak - banyak .
Mesti perut berangin : p
Another one is during sex our hubby must finished first then us .
Hilarious betul all this petua .
I was reluctant to follow all that . 

But fortunately i found this ancient chinese baby gender calender
while i was browsing the internet . At first i was reluctant to believe
tapi what the heck kan . Kalau kita cuba pun tak de siapa yang rugi : p
So bermula lah project XXX and i conceive on the same month i tried : D
Five month later we went for the baby gender scan .
Waaa laaaahhhh !!! Bingo !!! Jackpot !!! i had a boy .
And he was delivered on the ninth month at 38 week .

I know as a muslim , kita tak boleh lah percaya benda-benda ni 100 %
Tapi apa salah nya kita mencuba yang selebihnya adalah kuasa Allah .
But i only tried for the second je yang lain saya tak ikut pun calender tu tapi bila semak balik 
Memang sama ngan gender baby yang saya dapat : D

Ok enough with my testimonial .
Here i put up the Chinese baby Calender ..




Woman's Age at Conception
Month of
Conception

18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
January














February














March














April














May














June














July














August














September














October














November














December
















Woman's Age at Conception
Month of
Conception

32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
January
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
February
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
March
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
April
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
May
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
June
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
July
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
August
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
September
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
October
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
November
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
December
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 




P/s : My hubby cousin sister pun tried using this calender and Alhamdulilah she had a baby girl just like what
she wanted  : D




2 comments:

MaMaSyAzA said...

info yg bagus ni..tq so much..tapi rasanya dah malas kot nak preggy...umo pun dah makin meningkat

♥cybermummy♥ said...

mamasyaza muda lagi mana tau ada rezeki lagi kali ini :D

Linky Minky (leave ur blog link here)