Wednesday, November 11, 2009

: O

I think i had written here before about my apartment
having a "unknown resident". Selalunya yang "nampak" hanya lah saya dan
jugak anak-anak. Jadi bila bagitau kat suami mesti dia kata
" alah imaginasi awak dengan anak-anak saje "

So on Monday yang baru lepas ni adalah hari bertuah suami .
He saw the "unknown resident" : D
Dia sebenarnya tengah bersiap nak pegi keje dan saya masih berlingkar
atas katil : p. Ialah saya panjat katil semula after Syazza pegi sekolah : D
My dad went for his morning walk and the three boys masih tidur .
So tengah - tengah suami bersiap , si Mika terjaga .
Dan memang rutin dia setiap hari , dia akan pergi bilik sebelah nak check
sama ada abang-abang dia dah bangun ke belum . Bila dia masuk bilik
abang-abang dia , he was disappointed sebab abang-abang masih tido .
Jadi dia lepak-lepak dengan ayah nya sambil teman ayahnya bersiap .
Tengah Mika dok asyik bercerita dengan ayah nya .
Tiba- tiba saya dengar Mika panggil
"billy ..billy" ( nama timangan Syabil kat umah ). Dalam hati , saya kata " alamak dah bangun pulak dia punya "partner in crime " . Ialah kalau"partner in crime"  dah bangun maknanya tamat lah time untuk saya melingkar atas katil : D

Since ayah pun nampak yang Syabil dah bangun , dia pun sibuk-sibuk lah
ikut Mika pegi bilik abang nya . Ehh !!! sekali tengok Syabil tengah sedap
tidur dalam pelukan abang dia .Pastu sape pulak yang
ayah dan Mika nampak ? Mula-mula ayah nya ingat yang syabil saje
je nak kena kan ayahnya dan Mika . Eksen - eksen tido , jadi ayah pun
cuit-cuit lah syabil tu tapi dia tido je tak gerak-gerak .
Makna nya dia tido betul-betul lah bukan olok-olok . Kalau nak kata dia
pura-pura tido pastu terus tertido pun tak masuk akal jugak sebab jarak bilik -bilik
kami bukan lah jauh sangat . Dan lagi satu , syabil bangun pukul 8.30 pagi on that day .
Setengah jam selepas ayahnya keluar pegi keje . Jadi cam mana tu pura-pura tido ?
( ok here is the layout of my home )





















Haa , tengok tu mana lah jauh jarak bilik atuknya dengan bilik dia orang .
Tak sampai seminit boleh terus tido ke . Pelik kan ?
And one thing the "unknown resident " yang suami saya nampak tu ,
pakai baju sama dengan yang si syabil pakai  jadi mana tak nya hubby kata
dia nampak syabil and so does Mika . Kalau tak , tak akan lah si Mika beria-ia
berkejar pegi bilik sebelah kalau yang dia nampak tu bukan serupa dengan abangnya .

Lagi satu incident happen during fasting month yang baru lepas.
Tapi kali ini yang nampak syabil but next time lah saya citer ok .
Penat dah ni tangan menaip : p

So see u again in the next series of  " cerita misteri di rumah cybermummy " : p

Ta~ ta

P/s : sape nak saya sambung citer ni angkat tangan . : D


4 comments:

Cikpid said...

sy nk..sy nak..(sambil angkat tgn)

seram loh...huuhuhuhuhu

MaMaSyAzA said...

sambung le lagi....biar betul..slalu gak ke jadi cam ni shikeen...nasib baik dia merupa jadi billy...kalo jadi mende lain..takut gakkan

NJ said...

Hi mummy..nak cakap x pecaye tapi 2org sekali nampak tu kan..emm hope x de yg x elok la kan happen kat mummy..anggap je ujian atau nak show something kot..x sure la tu..

Pstt..ni baca dgn my hubby dia ckap ada momok ke umah u tu...ish i kata x de la kan..n dpt tgok layout umah u plak ni..

♥cybermummy♥ said...

ok , i will sambung citer ni in the next entry . :D

Linky Minky (leave ur blog link here)