Monday, November 16, 2009

Once only , never twice ~

Saturday 14 Nov 09  , Hari yang di hiasi dengan hujan , petir serta guruh .
Anak-anak dah mula merasa hampa kerana hujan tak berhenti lagi dan
mentari tak kunjung tiba .
Activity pada hari itu nyaris-nyaris di bubarkan .
Tapi Allah maha mendengar rintihan anak-anak yang kemaruk
nak keluar bersiar-siar .

Hujan bertukar menjadi gerimis dan selang sejam kemudian mentari
datang menunjukan wajah yang ceria . Mood anak-anak yang
muram bertukar girang bila mentari muncul . Tapi sayang seribu
kali sayang , anak-anak tak dapat pergi ke destinasi yang
mula-mula di syorkan .
Hari yang terang telah mula bertukar menjadi gelap .
Sang mentari mengundurkan diri dan di gantikan
dengan sang rembulan : D


Sebenarnya activity untuk hari Sabtu lalu ialah ber BBQ di tepi pantai
kerana menyambut "Ulang tahun " anak saudara saya yang ke "17 tahun"
Dari seorang kanak-kanak kecil yang agak comot ,
Ia bertukar menjadi seorang gadis yang manis .
Cik Nor adalah gelaran bagi diri saya ,
Dan disini ingin Cik Nor mengucapkan " Selamat Ulang Tahun"
yang ke "17 tahun" semoga  Allah selalu melindungi mu , memberimu rezeki yang
mewah , semoga Allah memperkenakan segala
doa -doa serta mimpi-mimpi mu .Akhir sekali , jadilah anak yang
soleha kepada kedua orang tua mu  : D


Kami terpaksa bertukar haluan bagi menyempurnakan hajat si gadis 17 itu .
Dari di tepi pantai kami bertukar ke tempat BBQ yang
di sediakan di kawasan perumahan meraka .
Walapun hujan renyai-renyai kami redah jugak demi si gadis 17  : D
Ialah bak kata orang , 17 tahun hanya datang sekali dalam hidup .
Kalau boleh 17 tahun setiap tahun , saya amat lah sukaaaa  ; p


Hayati lah gambar yang saya petik tak seberapa kerat ini .


















Orang - orang kuat majlis itu  yang sedang betungkus lumus
menghidupkan api .















Hanya budak ini saje yang saya berjaya gambarnya di rakam .
Yang lain , entah mana dah dia orang mengembara  ; p
















Suami ku yang mula-mula malas nak pegi kerana hujan ,
tapi berjaya di pujuk serta di rayu oleh anak-anak : D




 Kak serta abang ipar ku . ( parents tu the gadis 17 )




 The gadis 17 .... Nor Salehati Bte Ahmad Fauzi
First born niece in the family then followed by my daughter
That is nine years after her birth : p




Gadis 17 with some of her friends + lut mikhail




The gadis 17 elder brother and he is 18 .
Pic taken with his Gf . ( kecik-kecik dah ada gf )




The cute cake since not many is a cake lover so bought a small one
for the kids .





Cake cutting time . Here in the pic is the gadis 17 , my sis aka gadis 17
mother and also her youngest brother .








And this is the boy yang teruja sesangat dapat main shopping
trolley ini .

Ini je lah gambar yang dapat saya petik .
Gambar-gambar makanan semua saya tak rakam sebab
SAYA LUPA ....  : D
Bila dah mengadap makanan yang lain semua boleh lupa .
Selamat anak-anak serta suami saya tak lupa  .
Gambar yang ada ni pun saya rakam before makanan siap di hidangkan .
Jadi nak lupakan rasa perut yang sebu sebab belum makan ,
Tu yang kami berjimba amik gambar dulu  : D


The day end with Mikhail jatuh tersembam .
He had a big cut on his upper lips and also his gum .
Banyak darah yang keluar sampai naik pitam saya tengok .
But lucky its not that deep cut . No stitches needed .

Thats all for the weekend activity .
We do enjoy the over all makan session even though there some
hicks here and there .
So i end this entry with
v
v
v
v
v
v
v
v

This picture ,



Happy 17th Birthday Arty . We heart u * muachhh * *muachhh*


Ta~ ta





4 comments:

atty's said...

selamat hari jadi to besday girl..
camne mikhail..dah okeh ke lom .hope semuanya ok..

♥cybermummy♥ said...

Katy , terima kasih untuk ucapan tu .
As for mikhail pulak dah kurang dah bengkak kat mulut dia tu tapi sekarang dah ada macam lebam pulak kat atas bibir tu and also a big ulcer kat bibir yang luka tu . Tapi so far alhamdulilah , tak merengek pun , siap nak makan yang pedas2 . Shikeen tak bagi tapi dia nak jugak . So biarkan je lah :D

MaMaSyAzA said...

haa ada gak gambar Cik Nor kita...slalu camtu la...kita jadi jurukamera..tak dak la gambar kita...cian Mikhail..camne tu boleh terjatuh..mesti berlari dengan riang gembiranya....kesian bila dah jadi ulser...sakit tu...

Cikpid said...

seb baik xde gmbr makanan..hahahha

kalo tak buat kepingin lak nk ber BBQ

Linky Minky (leave ur blog link here)