Friday, November 13, 2009

Rain .. rain go away ~ kedebammm T T .

Hahha .. entah apa-apa je tajuk yang saya letak .
Tak apalah , asal jalan citer ni ada kena mengena dengan ujan sudah .

Semalamkan ujan lebat giler .
Walaupun ujan tengah lebat dan petir berdentum-dentam ,
saya masih gigih bertani kat Fb : D

Sekali saya dengar kedebammm ... kelebusssss .
pastu ada budak menjerit .. Makkkk !!!
Apa lagi saya yang macam  mak cik kaypo  Nancy Drew
gi lah investigate .  Jengok-jengok kat tingkap . Terpandang lah saya kat
sorang budak lelaki tengah termengah-mengah lari dalam ujan lebat .
Rupa-rupanya ...

Dahan pokok patah lah ...
Tengok pic kat bawah ni ....













Nyaris tak kena kat budak sekolah tu  .
Kalau lah kena mau coma di buat nya . T T
Tapi selepas je ujan reda about 10 minit  gitu .
Datang lah si mat-mat bangla dengan mandur-mandur mereka .
Tugas mereka ialah potong dahan pokok yang patah tu dah clean up the mess.




 











Sungguh cepat dan pantas .
Mana tak nya , kalau lambat-lambat ,
nanti kang resident complaint kat TC ( Town Council ) haaa baru contrator tu tau .
Tau apa ? Baru lah dia tau yang dia tak akan dapat contract for the next 
term . So baik cepat-cepat clean up sebelum melepas contract : D


P/s : Kami sebagai penduduk yang bayar yuran TC , wajib lah complain.
Dah kami bayar mahal-mahal tak kan lah nak biarkan contrator tu senang
je makan duit kami . So tak salahkan kami complain : D 








 

5 comments:

atty's said...

nasib tak jadik apa2 kt itu budak..keen..

♥cybermummy♥ said...

tu lah katy . kalau tak mau cedera parah . Kat sini memang banyak pokok yang berumur ialah tempat ni di bangukan pada tahun 1978 . so katy kira lah berapa umur pokok2 tu dah 31 tahun mana lah tak reput hehehe

suhaila-ab said...

huh..bahya tuh..pasal tu tucing aku kalau guruh dia akan sembungi bawah sofa...hehehhe...gambar header tu aku suker..twilight...

MaMaSyAzA said...

amboi cepat betul diaorg amiks tindakan...kalo kat sini tak tentu..silap2 amik masa gaktu...

Uncle Lee said...

Hello Cybermummy, waaa, nasib baik nobody hurt.
I can imagine the heavy rains and bad storms you get where you are.

I have past week got candles, lighters, extra cans gas canisters for our camping gas stove, new flashlight batteries etc get reay for our coming Winter and snow, ice.
Sometimes the ice or snow heavy brakes off tree branches, or snow storm affects the electricity, get power outages.

By the way, is that your usual handwriting style....your signature below?
Very beautiful and stylish. I like it.
I was a part time Graphologist, handwriting analyst,....if you interested to know what your signature, writing tells about your personality, check out my blog archive, 'How you betray yourself', D/d 5/5/09.

If you want to leave a comment, please leave it at latest posting, saves me getting a taxi go look for you, ha ha.
Have a nice day, Lee.
ps, love women with your kind of signature...ha ha.

Linky Minky (leave ur blog link here)