Friday, December 04, 2009

Buzzzyyyy weeekkkk

This week is a hectic week for me .
A week full of running errands .

First of all i have to purchase new school textbook
for the kids + their school uniform for them .
And i have to this myself since hubby could not accompany me .
As he could not get away from work .

Waktu saya pegi sekolah tu , i just walk to their school,
as it only about 10 minit walk from home .
Tapi waktu balik tu , i took a bus since taxi susah nak dapat .
Peak hours lah kata kan . Yelah i went there pagi-pagi tau .
To avoid the crowd since this week is the open period for buying
school textbook and experience taught me to reached there early,
so that i could purchase the books and school uniform in peace
Tak yah nak berebut dengan parents -parents yang kiasu lagi kiase : p





Ini lah dia trolley yang banyak berjasa ngan saya : D
Trolley ini lah yang saya bawa ke pasar dan sekarang saya
bawa dia untuk angkut buku-buku serta uniform sekolah anak-anak .

Ok lets take a peek inside .


Penuh  sampai mebuak-buak isi perut nya :D



Uniform sekolah . Sorang dua pasang baju sekolah formal
dan dua pasang baju PE ( physical education ) or baju sukan .
Serta dua pasang socks . Their socks ni ada logo sekolah so tak leh
lah nak beli yang biasa-biasa jual kat luar tu . Tapi beli dua je dulu .
Nanti school reopen boleh lah tambah koleksi socks tu : D

Next ...


Buku sekolah . Ini lah yang buat berat . Macam nak tercabut bahu tarik
trolley tu . T T

Tapi tak pelah ,
Saya sanggup tercabut bahu asalkan anak-anak saya pandai dan berilmu :D

Oh ! yes ,
I also received another good news .
Both kids dapat Bursary Award untuk next year .

Here's the letter .







And this for Hibri ...




















Dapat lah jugak tambah-tambah $$ untuk cukup kan keperluan
sekolah mereka . Ialah tahun ni sekali empat orang yang naik sekolah .
Yang dua kecik belum lagi beli buku . I have not received their school book list .
Mungkin minggu depan . Belum lagi beli beg sekolah + kasut sekolah .
At least i have to buy two pair of shoes for each of them . Ialah takut kalau musim hujan
then kasut basah at least ada kasut extra . Bak kata pepatah ,
"sediakan payung sebelum hujan " : D

Esok pulak saya nak kena pergi Bursary Award presentation .
Dan yang stress nya ,
I have to bring the two little one along .
Tak de sape yang nak look after them .
Selalunya my dad yang tolong tengok-tengok kan .
Tapi sekarang dia tengah longggggg holiday .
End of the month baru balik  T T

Hope fully tomorrow ,
i could pull through the day  without any hair pulling .
Pray for me guys ...



P/s : Ada sesape yang sanggup jadi part time babysitter : p


10 comments:

Sitisifir10 said...

masya ALLAH bz week but me baca akak nk wek2 dpt baby baru..ahahaha...

anyway, meh saya jadik bbsitter..kuikui..leh belajar how u teach ur child

♥cybermummy♥ said...

kalau dekat leh gunakan khidmat siti;p
Aduhh!! nak dapat baby lagi ..
Tak leh lah siti kilang dah kena sitar :D

Blushwax said...

Wah....dah start beli buku and all. Next year all 4 in school lagi lah busy kakak kitas satu ni eh. Kudos lah sis....handling all the buying yourself. Kalau me....dah order online je lah. Hehe. Tak sanggup nak angkut.

Nur said...

salam perkenalan
nur pun baru je belikan trolley utk mak mertua. senang nak bawak p pasar and shoppg.. anyways jemput singgah umah..

Sitisifir10 said...

boleh dah t sorang lg..hehe..yg tu kecik tu dah besar dah..ngeh he he

♥cybermummy♥ said...

Blushwax - dah terlanjur kena beli uniform so beli lah sekali textbook tu leh jimat duit pos : D

♥cybermummy♥ said...

Nur - salam kenal jugak . Terima kasih sebb sudi singgah . Trolley tu memang banyak kegunaan nya : D
Insyallah nanti saya ke teratak nur pula : D

♥cybermummy♥ said...

Siti , akak dah tak leh preg lagi . Doc dah sitar kilang akak since i give birth c-section for all my kids.

MaMaSyAzA said...

wahhh best, shikeen dah start beli baju skolah...su tak start satu apa pun lagi...ajak si abah, jawapannya nantilah dulu..nantilah dulu....eermrrmmmm geram sgtttt

♥cybermummy♥ said...

Alah su biasalah . Kalau org lelaki memang laidback je . Kita org ppuan selalu nya kiasu . Ialah takut keperluan anak2 tak siap bila sekolah buka nanti : D

Linky Minky (leave ur blog link here)