Thursday, January 07, 2010

Entry hari Khamis







Pejam celik , pejam celik ,
Tau-tau je dah hari Khamis .
Alhamdulilah,anak-anak semua dah serasi dengan jadual masing-masing .

Mikha baru je tiga hari masuk sekolah ,
Ehh!! choppp !! Baru je tiga jam masuk sekolah .
Ialah for the past three days , Mikha hanya berada di kelas selama satu jam saje .
So add up semua nya tak ke tiga jam je . hehhee


Mikha now talk now stop .
Dari pagi bawak ke malam .
Sampai nak tido pun masih ada story yang dia nak citer .
Aduhh!!
And he also loves to sing .
Dari lagu twinkle2 little star sampai ke lagu ibu versi P. Ramlee .
Dan wajib untuk nyanyi serta bercerita sebelum tido .
So kena masuk tido awal sebab nak kena layan nyanyian serta
cerita-cerita dia . 8.30 malam dia dah ajak tido . Tak pernah pun lambat seminit .
Genap 8.30 dia akan kata " ibu come sleep "
Aduhh !! mikha ni , ibu baru je nak letak puggung atas kerusi sebab nak mengadap
Pc dah dia ajak sleep .
Kalau ayah ada , tugas tu ayah yang sempurnakan sebab nak bagi chance kat ibu berblogwalking . Kalau ayah kena kerja lebih masa , nampaknya tak dapat lah nak
berjalan-jalan ke rumah kawan-kawan . Kenalah Qadak esok je :D



P/s : walau macam mana pun saya akan tetap melawat kawan2 semua .Insyallah


5 comments:

mummyseri said...

huhu tumpang gumbira kalo cite pasal anak skolah ni..kite pon mcm tak sabar nak tgk camana anak kite excited nnt bile g skolah..

mmg mikha suke la tu kan :)

nza said...

sronokkn bila dngar cerita ank2 kt sekolah...mcm2..kdg2 kelakar pn ada.

♥cybermummy♥ said...

mummyseri : Alah tak lama lagi mummyseri merasa lah macam mana sibuknya menghantar anak-anak masuk sekolah . Lagi-lagi untuk first time parents memang xcited . Kekadang parents yang over anak-anak relax je :P



nza : haah !! bukan sronok or kelakar je . kekadang tu ada cerita yang boleh buat kita rasa nak tarik rambut sendiri . kehh!! kehh!!!

kakyong said...

bestnya pkl 8.30 mlm dah ajak tidur..

tak tau lah camner gaya nya bila fikri dah sekolah nanti..

♥cybermummy♥ said...

kak yong : mesti seronok . lagi2 untuk first time parents . teringat dulu2 syazza first time pi sekolah . siap halau ayah ibu dia balik . adess !!!

Linky Minky (leave ur blog link here)