Monday, January 04, 2010

Getting ready for school ~

Tahun Baru sudah pun tiba.
Dan macam tahun-tahun sudah ,
Tahun baru maknanya ,
Anak-anak pun mula naik sekolah .
Sebelum mereka naik sekolah ,
We parents haruslah buat pelaburan dulu :D

Pelaburan yang macam mana u would probably will ask?
Well pelaburan dari segi buku sekolah + baju sekolah + stationary sekolah +
kasut sekolah serta beg sekolah .
Ooppss !! lupa ..
And also spec baru for the kids :D
Haaa !! pelaburan yang memakan dekat beribu dollar jugak lah sekali melabur.
Tapi tak pe , melabur sekarang dan kita akan lihat hasil nya di masa datang ,
Insyallah : )

Yang ni adalah sebelum di kemaskan masuk beg masing2 .

















Yang ni sesudah . Empat buah beg untuk empat orang kanak2 riang ribena .
(  endahkan saje mural tercantik kat dinding saya tu ;p )



















Dan yang ini adalah spectacles baru syazza and hibri .
Yang lama tu boleh lerr simpan buat spare . In case pecah atau hilang .




 





P/s : Lepas ni ayah and ibu have to cerut ikat perut so that we could save more for 2011
school expenditure .

4 comments:

nza said...

gitulh setiap kali kedatangan awal thn...byk blanje ....

Cikpid said...

huhuhu..ag 5 tahun sy akan rs mende2 camni kot..beli kelengkapan utk anak sekolah :)

MAMASYAZA said...

su yang baru 2 org bersekolah pun dah kelam kabut, tambah2 le shikeen, 4 org..lagi la byk guna duit..takpe shikeen, semua tu pelaburan utk masa akan datang...kita berdoa semoga anak2 kita berjaya dlm pelajaran masing2

♥cybermummy♥ said...

Nza : tu lah memang banyak belanja tapi untuk masa depan mereka kita parents kenalah berkorban :D


Cik pid : haa , masih banyak masa lagi nak kumpul duit untuk anak masuk sekolah .Cepat kumpul jgn asyik shopping je . hehehhe


Mamasyaza : tu lah apa nak buat . Dia orang semua dah besar . makin besar makin banyak belanja . Su tunggu yg kecik masuk sekolah bertambah pening lah kepala.huhuhu

Linky Minky (leave ur blog link here)