Wednesday, January 13, 2010

Satu penderaan kanak-kanak

Sape lah melampau mendera anak-anak sampai macam ni sekali .
U all kalau tengok pun mesti kesian punya .
Seksa budak-budak tu .
Bergelempangan budak-budak tu di dera .
Ishh!! Ishh!!! tak patut tau parents budak-budak tu buat macam tu .
U all bersedia ke nak tengok ?
Jangan emosi k ?

Ok here we go ....


V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V












Kan .. betul tak saya cakap tadi .
Teruk tul mak bapak dia dera anak-anak dia orang buat homework .
Sampai terbongkang-bongkang tido kepenatan  :p


P/s : ehh!! jangan call talian dera tau . Tu semua anak-anak saya .
Tapi saya tak dera dia orang pun . Yang dera cikgu dia orang sebab bagi
homework yang melampau-lampau banyak .




7 comments:

nza said...

kesianyaaaaa.....penat sgt la tu..
2lh, w.pn nza seorg cikgu ttp nza xsetuju sgt kalu budk2 diberi homework yg melampau..kesian ank2 cz langsung xde masa nk rehatkn minda.....sbgai cikgu kita kena faham thp kepenatan ank2 murid...cewah, ni cikgu baik tau...hi prasan.

Blushwax said...

Hehehe.....poor things. Buat homework sampai tertidur. Must have been a very tiring day in school.

♥Hernee Nazir♥ said...

kak..dorg kna dera ngn pnuh bergaya..hehehe

♥cybermummy♥ said...

nza : tulah . nak buat macam mana . kalau nak pandai kena lah dengar cakap cikgu . huhuhu


Blushwax : i think dia org ni kan penat main2 kat sekolah bukan kerana penat belajar . hehhee


Hernee : ni di katakan penderaan free style :D

mummYaeesh said...

ala siannye.. klu weols jd teacher, no homework..sume exercise wat time klas jek.. takde la beban..da la nowadays, bdk darjah satu pun kena g tuition.. sian bdk2 skang..

MAMASYAZA said...

kesiannya...letih le tu....memang sekrg ni awal2 persekolahan pun dah byk homework yg kena buat...macam abg ok la, dia dah besar, cuma dia byk merungut sejak dia jadi ketua kelas..byk keja dia kena buat...sabar jelah...

♥cybermummy♥ said...

Watie : nak buat cam mana . kalau nak berjaya kenalah berkorban cikit. guru2 hanya buat apa yang patut untuk kebaikan anak2 murid nya :D

Mamasyaza : wahh !! Tahnia buat abg sebab di lantik sebagi ketua kelas .
Ialah sesuai dengan tugas yg di beri kepadanya.
Memang lah banyak yg kena lakukan . Su bagi je lah kata2 semangat untuk dia. Semoga dia lebih bersemangat melakukan nya :D

Linky Minky (leave ur blog link here)