Wednesday, February 24, 2010

Recipe for Rich With Oreo Brownies

" Rich With Oreo Brownies "





















Ingredients:-
225g/8oz butter
240g cooking chocolate ( yg ni saya guna yang semi-sweet)
3 large eggs
1 tsp coffee powder( tak de kopi powder jadi saya guna nescafe powder)
1 tsp essence vanilla
250g castor sugar
*60g flour
*40g cocoa powder
*1/2 tbsp Baking powder
*1 tsp salt
(*mixed together)

11/2 packets oreo pecah-pecahkan dan campurkan dengan 15g flour

Cara-caranya :

Cairkan chocolate kemudian masukan butter. ( secara double boiled )
Kacau sehingga sebati or in English smooth.
Pukul telur, serbuk kopi / nescafe , essence vanilla dan gula sehingga
"smooth". Masuk kan adunan chocolate dan butter tadi .
Dan kuap balik kan sehingga betul-betul mesra .

Akhir sekali masuk kan pecahan oreo yang telah disatukan dengan
sedikit tepung tadi kedalam adunan.
Bakar pada suhu 170c  selama 45 minit .


P/s : Alas loyang pembakar dengan kertas pembakar supaya senang
nak keluar kan brownies nya bila dah siap nanti . Lagi satu tips , masuk kan
brownies tu ke dalam fridge dalam 1/2 jam sebelum di hidangkan . Brownies
tu akan menjadi lebih sodap bila dah sejuk :D




7 comments:

Anasfadilah said...

nampak sangat YummmO!

lanunsepet said...

alamak... nak sgt... kak.. kirim kat sy kek ni... sy bagi alamat yer... he3

nza said...

sedap tu...tqvm 4 sharing.....

♥cybermummy♥ said...

dilah ---> memang yummy pun . cuba lah . hehehehe

♥cybermummy♥ said...

lanunsepet ---> boleh apa salah nya . meh bak si alamat akak antar tapi kalau tak sampai jgn cari akak cari abang postman . mungkin dia yg makan . hehehhe

♥cybermummy♥ said...

nza----> No hal ... Boleh je share ngan rakan-rakan semua . Sharing is caring rite :D

Mak Long Cyber said...

Herm, Mak Long sedih satu pekara je.
Air tangan Mak Long ni tak menjadi
kalau wat kerja pempuan. Memasak,
menjahit. Teringin nak pandai wat
kuih macam CM. herm.. :-|

Linky Minky (leave ur blog link here)