Wednesday, February 17, 2010

Sepetang di hari cuti CNY

Dah lama tak buat activity serak - menyerak dengan anak-anak .
Ialah since Syabil dan Mikhail mula sekolah ,
Saya rasa amat kekurangan masa untuk buat activity riadah ini .

Mana taknya ,
Sepulang je dari sekolah ,
Ke empat - empat anak-anak saya akan menunjuk buku latihan
masing-masing .
Dan ini maknanya mereka ada kerje sekolah .
Kalau tak de keje sekolah , mereka ada spelling list serta
dictation yang panjang-panjang berjela yang mana mereka harus hafal .

Kalau itu semua tak de , maknanya hari itu adalah hari yang paling
bertuah buat mereka dan juga "IBU" mereka . muahahhaha
( tapi hari yang bergitu amatlah jarang dapat di rasai )


Oleh kerana minggu lepas adalah minggu cuti CNY .
Dan mereka mempunyai empat hari untuk habiskan kerje sekolah .
So saya pun ambil peluang ini untuk beramas mesra ngan anak-anak .

Apa lagi ....
Waktu untuk selerak dan menyelerak kan dapur yang sedia ada selerak .
( berapa banyak selerak dahhh !!!!!)


Mula-mula susun cakes cup penuh-penuh dalam dulang .
Adehhh !! seriousnya muka Syabil time buat keje .
Muka macam kena paksa pun ada gak .
Tapi ibu tak peduli ...
Siapa nak makan kena buat keje sesama .
Kalau malas tak leh merasa cupcakes tu bila dah siap nanti .
muahahahhaa .


















Masukan adunan yang dah siap tu ke dalam piping bag .
Senang nak masuk kan dalam cup tu nanti .



















Ok sekarang dah boleh mula pipe kan ke dalam mangkuk cake itu .

( adehh !!! abaikan jari-jari gemuk saya itu . huhuhu )



Yang ni dah penuh ,
Jadi dah boleh masuk kan dalam oven .



















Jangan membazir kerana membazir tu sifat "syaitan"
Jadi apa lagi anak-anak .
Jilat adunan yang ada tinggal sikit-sikit dekat dalam mangkuk adunan tu .
Hibri sampai jilat senduk nya sekali .
Ini lah sifat tak mo rugi ...
muahahhaha ..



















Mereka dah tak sabar nak terkam cupcakes yang dah siap
dibakar . Sampai kan atas meja dia orang panjat . huhuhuhu



 



Itu lah activity sempena CNY .
Walaupun penat selepas selesai activity menyelerak itu .
Namun hati terasa gembira sebab dapat luang kan masa bersama anak-anak.
Dan tak lupa juga , ucapan ribuan terima kasih buat tukang tangkap
gambar kerana sanggup menjadi juru kamera semasa activity di jalan kan .

Dan ini lah orangnya ....
muahahhaha.....




 Adehhh!!! sempat jugak dia ambik gambar dia sendiri .
 hahahhaha


p/s : bang , lain kali amik gambar tu biar lah senonoh cikit .
Suka buat muka "clown" huhuhu



1 comment:

nza said...

wow...bagus la wat xtvt tu..ank branak brtukus lumus menyediakn cupcake tu.....mesti brtmbah2 le sedapnya tu...air tngan ank branak.

Linky Minky (leave ur blog link here)