Saturday, March 20, 2010

Betul atau tidak ?

Selamat pagi Jumaat semua .
Alhamdulilah ,
Di pagi Jumaat yang mulia ini ,
Badan-badan yang sakit dah sihat semula .
Begitu juga dengan kepala yang sakit oleh kerana penangan
"Migraine" yang brutal itu . huhuuhuuu

Hari ini saya ada satu soalan yang musykil .
Dan saya mahukan pendapat kawan-kawan semua .

Betul ke kalau makanan di rumah seseorang itu selalu saje basi
walaupun telah di panaskan / hangatkan sebelum masuk tido .
Rumah itu di kata kan berpenunggu atau dari segi kata lain berhantu .













Ye ke ???
So apa pendapat kawan-kawan semua ....



P/s : curious sangat ......



5 comments:

kakyong said...

uhhhh, tak tau dlm hal mcm ni...

tp kalo ikut ckp ibu mertua (ibu mertua kakyong mengubat org..) kalo dah masak@hangatkan mknn semalam terus masukkan dlm bekas & simpan tutup dlm tudung saji, jgn dibiarkan terlopong (kalo belum nak dimakan lah).. nanti 'hantu' kencing @ buang air kat makanan kita... tp x tau lah sejauh mana kebenaran..

rasanya kalo dibiarkan terlopong nanti en lalat yg dtg jengah.. ;)

Shopaholic Mama said...

really???

I cuma tau kalau lauk tu selalu basi coz kita tumis or masak sekejap je, belum cukup mendidih etc, tu sebab cepat basi.

But if its true ada thats the reason (ada penunggu), then, aiyoh......

ibu 2AZ said...

alamak iye ke..ish cuak lak kite..huhu..

yott said...

ermhh..pernah dengar cerita sebegini kat kg emak saya lama dulu..org yg menghadapi masalah tu disuruh baca yassin setiap malam selama 44 hari..lps tu x de lg kejadian mcm tu..wallahuallam.

nza said...

xpernah dgnr lak...gitu ke????.

nnti shikeen ambik award kt blog nza ye...

Linky Minky (leave ur blog link here)