Wednesday, March 03, 2010

A day trip with the kids .....

Last Saturday hubby and me decided to bring the kids out .
Has been a while since we had a good time going out together .
So we decided to go to .......

V

V

V


 

 So here we go .....



 

Walking towards Lau Pa Sat  from the Raffles Place MRT station .
About five minute walk ...

When we reached ,
Macam biasa , anak-anak nak makan satay .
So order satay and also some seafood with white rice .

Sambil tunggu makanan yg di order sampai jom kita posing .

This picture taken by Syabil .
Adehh !!! ayah pulak tak tengok camera ..


 

Ok , Syazza pulak nak cuba tangkap gambar .
Picture ok , ayah was looking at the camera .
Tapi Syabil pulak yang buat muka " Clown "
hahahhaa


 



















After that picture was taken , makanan pun sampai .
So ngap dulu sampai gambar makanan pun tak snap ..
muahahhahaa....

Lepas perut kenyang , kids decide to walk along the Boat Quay .
So let's goooooooooo !!!!!!

Pemandangan di Boat Quay .
Masih belum ramai orang yang turun clubbing or pubbing .
It's still early .
Kalau malam sikit tentu lah penuh sesak dengan anak-anak muda
yang dok melepak kat pub-pub yang ada di sepanjang Boat Quay
and Clarke Quay .






















Ibu dan anak-anak ambil kesempatan ambil gambar berlatar
belakangkan  tongkang cina lama .
And Syabil still with his "Clown" face






















Ok it ayah and anak-anak turn pulak ...






















Then we cross over the bridge and we reached Clarke Quay .
Decided  to sit down a while .
Sebab kaki dah sakit kerana menapak jauh-jauh sebab ikutkan
kehendak anak-anak .
Jadi kami duduk lah kat satu mall yang nama nya Riverside Point .
Anak-anak happy main ngan air pancutan yang ada kat situ .


 

Pemandangan Clarke Quay ....

 

It was Full Moon on that day .
And i manage to get a clear picture of it since it a clear day .


 

Nice rite !!! 

So bila anak-anak dah puas bermain serta berjalan dan 
kaki mereka dah rasa penat .
And they themselves request that we go home.
Barulah kami pulang .


Me and hubby are glad that they enjoy their day ...
Sampaikan dia orang tidur with a smile on their face .



P/s : Nasib baik time tu masih belum kena tear ligament .
Kalau tak saya bergaya dengan arm sling . huhuhuu



8 comments:

nza said...

sskali out door mmg seronok....
cantiknya pemandangan...
jgn xcaya..nza xpernah jejak kaki ke singapore padahal selalu g JB n dok lepak kt Tanjung Puteri......tgk Spure dr kejauhan jerrr.....tringin sgt nk g n pasport pn ada ttp xtaulh knapa.....

NJ said...

Salam mummy
wah syok kan dpt spend time jalan2 dgn kids n hubby mcm tu..kak N pun x jejak kaki lama dah ni ke spore..dulu2 jer masa time beli kain n buah2 murah pat woodlands la..sanggup jalan kaki dr tambak ni..tapi time jem tu..jalan kaki lagi cepat sampai dr drive or taxi..sbb dulu kan 1 jalan jer..x de 2nd link lg..
One day bila turun spore nak jumpa mummy la..hope sgt2 ni..tapi tah bila la tu..

BezBuddy said...

seronoknye jln2 1family =D

rossoneri said...

helloooooo....
oh ini kat singapore?
heheh tak tau pulak...
pelik lor knp kat singapore signboard ada tulisan jepun..

p/s: click nuff

♥cybermummy♥ said...

nza ---> jom lah dtg sini leh jumpa-jumpan :)

♥cybermummy♥ said...

NJ --- > nak jumpa CM ? boleh lah sangat . bagi je tau awal2 boleh CM ketepikan masa cikit untuk kita beramah mesra :D

♥cybermummy♥ said...

bezbuddy---- > memang best kan . lebih seronok dari jalan2 ngan kawan2 .

♥cybermummy♥ said...

rossoneri ----> haah , ni memang kat spore . as the signboard tu ada tulisan jepun sebab org jepun suka dtg spore for holiday or shopping tu yg ada tulisan dalam bahasa mereka so senang dia orang nak tau satu2 tempat tu :D

Linky Minky (leave ur blog link here)