Thursday, April 22, 2010

Fourth Day

It's already the fourth day and Syabil coughing + fever is getting worst.
Dari batuk bunyi macam sealion sekarang dia batuk bunyi macam anjing
"kong"kong".

Pukul tiga pagi ,Syabil batuk teruk di ikuti dengan demam serta muntah .
Tapi hanya lendir saje yang di muntahkan.
Walau apa pun saya bersyukur kerana Syabil tak tau nak buang "kahak".
Dengan nya muntah lendir itu kurang lah sikit batuknya untuk seketika.
Dapat lah Syabil melelapkan mata nya .


Semoga Syabil cepat sembuh ye .
Susah hati ibu tengok kamu macam tu .
Kalau penyakit kamu boleh di pindahkan pada ibu .
Ibu rela Syabil . Asalkan Syabil dapat tidur lena dan tak terganggu
dek kerana batuk dan demam itu .


p/s : kalau semakin teruk , nak ajak hubby bawak Syabil pi hospital .
Check-up . Sekarang macam-macam penyakit yang ada .
Baik mencegah dari merawat .



8 comments:

atty's said...

sian nya syabil..semoga cepat sembuh ..

nza said...

belum ok lg ke shikeen...baik bw g spital jerr...risau gak skrg mcm2 wabak...

kakyong said...

la siannya.. dah 4 hari, elok bawa ke spital?
kat s'pore camner yer servis spital dia? seme berbayor ke?

alyrds said...

hati2 ya... takut batuk kering kang...bahaya, anyhow bawa terus jer ke spital....

CRAZYBEAUTIFUL88 said...

moga syabil cepat sembuh

Yuni Aisyah said...

ish..bahaya tu kak..elok hantar hospital cpt..
skrg nie macam penyakit ada...dibiarkan lama takut melarat..
smg syamil cpt smbuh...

pak long said...

salam buat mummy..
baik bawak pi cek sepital....baru terjawab semua teka teki tu..

♥cybermummy♥ said...

Terima kasih buat kty,nza,kakyong,alyrds,Crazybeautiful88,yunidan juga Pak long .


Kak yong - Kalau kat s'pore ni semuanya di tanggung oleh Medisave sepenuhnya dan kalau ada bil yg tak boleh di cover then goverment will pay the rest but make sure ambik ward yg normal kalau nak bilik yg sorang or xclusive kena lah top up cash money :D

Linky Minky (leave ur blog link here)