Wednesday, April 14, 2010

Teringin sesangat

Pepagi ini teringin lah pulak nak makan benda alah ni .


"Da fu fa" sejuk .....





















(gambar ni saya Google saje )


Terliur saya tengok gambar tu .
Kalau lah gambar tu boleh saya makan .
Memang saya dah MAKAN ... ngeeeee


P/s: alangkah nyaman nya jika dapat makan "Da fu fa" ini 
Terasa sejuk di kerongkong  ....Adesss ...





11 comments:

uncle said...

oihh uncle memang cukup suka makan benda alah ni hahahaha memang kalau pergi ke pasar malam..benda ni yg uncle tala dulu.

kakyong said...

shikeen,
kat sini tiap isnin ade pasar malam.. x penah lupa pesan en ayah soh beli.. tp dah 2 minggu dia tak beli sbb org yg biasa niaga tu xde lah pulak... ;)

atty's said...

kalo g beli..belikan kty jugak ye

♥Hernee Nazir♥ said...

huwaaa..nangis tngok..msti sdap ni..

MAMASYAZA said...

wahhh memang sedap, Su pun suka sangat..tambah2 time preggy dulu....slalu mkn mendealah tu

Yuni Aisyah said...

sedapnya...suke sgt2...nak dpt mknn nie ktne ye.??

Stargone said...

Da fu fa ek orang panggil, saya ingatkan tau fu fa.. yang kuah manis tu eh? wuu, yang tu saya suka gak makan. nyum nyum.

pak long said...

salam...
ta fu fa tu memang best..buh pulak gula merah..fuhhhhhhhhhhhh sedap tu sis...

watie said...

salam..

fulamak sedapnya :)

♥cybermummy♥ said...

uncle - memang sedap kan . Saya pun kalau pegi pasar mesti beli .


Kak yong - agaknya org niaga tu cuti kot .mana tahu minggu ni dia ada niaga ..


katy- boleh je ikeen beli kan tapi agak2 kalau sampai sana basi tak . ngeeee


hernee- memang sedap bangettt dikkk


Mamasyaza- org cina percaya kalau kita makan
ta fu fa ni time preggy anak yg kita lahir akan dapat kulit yg putih gebu .


yuni - tempat adik akak tak tau mana nak cari tapi kalau tempat akak kat pasar ada je jual :D


stargone - i think ishould be called ta fu fa . Salah spelling .ngeeee

pak long - memang sedap pak long . meletopppp kalau dapat makan .. hehheee

♥cybermummy♥ said...

watie - memang sodap :D

Linky Minky (leave ur blog link here)