Thursday, May 06, 2010

Klinik Mata

Citer semalam ,
Saya dan suami pergi hantar Syabil for
Eye check up . Pergi Refraction Klinik yang terletak di Singapore General Hospital . Di temani oleh Lut Mikhail.
Dia ponteng sekolah sebab nak ikut kami.

Reached there around 2 pm since appointment at 3 pm . Register and all that pukul 2.30 dah ada kat luat pintu doc . 15 minit kemudian Syabil di panggil masuk . Syabil masuk sendirian tak mau di temani . Orang dah besar :-(

After examination barulah doc panggil kami parents Syabil . Doc explain apa yang mata Syabil hadapi . He is confirm farsighted and astigmatism.

So Syabil need his spectacles as soon as possible . Supaya keadaan matanya tu tak menganggu
pembelajaran nya

Next wil be spectacles hunting .

P/s: Next year will be Lut Mikhail turn for eye check up . Harap- harap dia tak perlu spectacles .


Sent from cybermummy iPhone

5 comments:

nza said...

xpelh, check awal lg bagus, sekurg2nya power spek xterus mendadak mcm angah terus 300+++.....

♥cybermummy♥ said...

nza- itu lah . sekarang je Syabil nya power dah 175++ for right eyes and 100++ for left eye .

MAMASYAZA said...

kecik2 dah pakai spek, apa nak buat. Su dulu pun sama, kami satu family pakai spek, kecuali en. abah. tu pun Ami xcited sgt nak cuba spek saya, dia tak tau betapa siksanya pakai spek

atty's said...

kena ikut ckp doc.mesti pakai spek ..
kty ni pun sepatutnya kena pakai spek..huhuhuh..

kakyong said...

shikeen,
kalo kat mesia, leh la hunting spek kat uwaiys opto milik pija... ;)
sure leh dpt harga murah...

Linky Minky (leave ur blog link here)