Friday, December 24, 2010

To Genting We Go ....

17th Dec 2010 ...
Hari yg bersejarah buat kami sekeluarga .
Sebab first time pi holiday ramai-ramai ;D
10 adults and 6 kids ...
Penuh satu bas pelancung .. : p

We went to Genting then to KL .
All for 4 days and three nights.
Kecoh betul time nak pegi tu .
Dah lah bangun pukul 3 pagi .
Suami dan adik-adik tak tidur the whole night .
Lagi over excited . hahaha
We had breakfast before we go to Goldenmile in
Beach Road to board our bus .


6.30 am , we board the bus .
But we reached Genting at around 3 in the afternoon .
Cause jam kat Tuas Check point and also some other
places in Malaysia .

But i had one shock of my life .
Ialah usually kan what we know food in Malaysia is
damn cheap and nice .Tapi kat tempat rehat Yong Peng ,
the food was damn expensive .Sepinggan nasi ayam cost MYR 7
and i end up paying nearly to MYR 100 for 8 pinggan nasi ayam
and also a couple of drinks *pengsan* Even the Mee Rebus and also
Mee Soto cost MYR 7  ishk ishk ishk ..
Day light robbery betul .
But that does not dampen our holiday spirit =D

At Genting udara adalah sangat nyaman .
The room was pretty awesome .
We got 5 room .One for my aunt and hubby,one for hubby cuzzie
and family,one for the girls and cuzzie bibik aka maid,
one for me and hubby with two kids and the last room are for the boys.

The kids are disappointed sebab tak dapat main kat outdoor theme
park because of the rain. But actually when we reached the counter
to buy ticket the rain has not started yet .Tapi nasib baik lah the
ticket counter staff was good hearted . Ialah he told us that the park
will be closed soon because it seem that it is going to rain .
Kalau lah dia buat tak tau je and just issued us our ticket tak ke rugi .
Ialah total ticket for me and 4 kids je dah aroundMYR 200++ belum
lagi my sis and bro in-law punya and also my hubby cuzzie brothers
family punya ticket .So kat sini je anak-anak dah tarik muka panjang .
Me and hubby pujuk and we offer them the indoor theme park .
Off we go and buy the ticket .
Tapi kat indoor theme park tak banyak kiddie rides .
Kesian kat Syabil and Mikha .They get to ride the carousel ,
the train and aslo kiddie bunper car .
Yang lain tak boleh naik sebab tak cukup ketinggian .
Syazza and Hibri dah ikut mak busu and also pak ngah dia orang .
Dapat lah dia orang naik roller coaster and some other rides .
And that day, the mall are so packedddddd . Tak boleh tahan saya .
Sampai nak makan pun tak de tempat duduk .
And over here makanan adalah lebih lebih lebih mahal.
A plate of nasi goreng nenas for two is MYR 30++ .
*pengsan* buat kali kedua =P

Here is the snap shot of the day ...











Early morning at 4.30 am and ready to go ...


 We stayed here for 2 days and one night ..



 Hubby getting our room keys ...



Our luggage .. Lambak je kat situ ....
















Syazza and Hibri ...

















Our room ... Tengok budak kecik dua orang tu dah melenjan atas katil ..
The room tak de air con tapi cukup sejuk bila malam

















The toilet .. Tapi tak de bath tub ..
















The tagging band for the indoor theme park ...
















Queue for rides ...
















Accompany the kids on the rides..
















Mikha and Syabil on the train ..
















Sempat lagi posing at The Ripley's Believe It or Not Museum ...


To be continued .......

4 comments:

nza said...

best + sronok + enjoy....jelesnya tgk ikeen g cuti2 msia ramai camtu....

♥cybermummy♥ said...

Nza pun boleh gak buat mcm tu . kumpul adik berdik semua pastu gi holoiday sesama ;)

kakyong said...

tgh musim sekolah ikeen mcm tu lah.. terkena dgn makanan mahal.. tp kan ade setengah tempat memang kenakan harga tinggi utk pelancong, spashly tempat bas pelancong singgah.. serius ni tak tipu...


btw, enjoy kan g Genting...

♥cybermummy♥ said...

betul tu kak yong . Ikeen rasa kat yong peng tu saje je up kan harga makanan nya . Depa tau kan yg pelancong yg singgah mesti beli punya walaupun mahal . Sebab tentu tentu kami lapar .
Kat Genting memnag best .. Seronok sangat . Rasa mcm nak pegi lagi taun depan =D

Linky Minky (leave ur blog link here)