Monday, January 24, 2011

Kemaruk ...

Sekarang saya ni tengah kemaruk tengok K Movie ..
The latest one is "A Moment To Remember"
Sedih sesangat tengok citer ni ...
Srooottt Seretttt Sroootttt Serettttt .. je lah sepanjang citer tu ...
Adik saya kat bilik sebelah pun macam tu jugak ...Srooottt Serettttt
Sebab kami pakat tengok citer tu sesama tapi lain-lain bilik dan laptop ..
kehkehkeh ..

Lepas citer tu .
Kami keluar bilik dengan mata dan muka yang sembab serta idung yang merah ...
Waaaaa.. sedih lah sangat ..

Synopsis citer "A Moment To Remember"
Citer mengenai suami isteri ..
Di mana isteri nya menghidapi penyakit Alzheimer .
Walaupun umur isterinya baru je 27 tahun ..
Bila penyakitnya bertambah serius,
Dia hanya ingat waktu dia bersama x boyfriend nya
Tapi waktu bersama dengan suami dia tak ingat ..
Mungkin kerana effect waktu dia di tinggalkan kekasih lama nya tu
Memberi impact yang mendalam . So tu yang kekal dalam ingatan nya.
Sampai kan ada satu waktu tu dia terpanggil nama suami nya dengan nama kekasihnya.
Luruh hati suaminya tapi suaminya tahu bahawa isteri nya bukan sengaja nak buat macam tu
tapi di sebabkan dia tak ingat ....

Kalau nak tau lebih lanjut pegi lah cari citer ni online ...
Gerenti nangis lah ...

P/s : Suami saya yang macho tu pun tertumpah jugak air mata kelakian nya .. kehkehkeh..
ampun bang =P

5 comments:

Sham said...

tengok movie takpe...kalau cite bersiri takut nak tengok...takut jd ketagih..dah penah kena dulu...hee

NzA said...

wah ikeen, nie mesti crite tu best sgt...syahdu ek????/

kakyong said...

boleh cari online yer..
tp kan kakyong ni jarag tgk tv.. tv program terbaru pun tak amik port...

pak long said...

salam.....
nanti nak carik citer tu....
moga anda sekeluarga terus sihat walafiat

Hernee Nazir said...

alamak cam ade same2 sket la..tgh mlyn k movie gak..hehehe

Linky Minky (leave ur blog link here)