Friday, January 21, 2011

SERAM Dohhh ..

CITER SERAM JAM 12 TENGAH MALAM (bukan tengahari yek .. kekekeke)


Ini citer waktu kami holiday kat KL last December ...
We all menginap kat hotel dot dot dot ... ( tak leh bagi tau nanti kang ada yg kena saman )

Malam terakhir kami kat sana , kami dok buzy menyopping sampai kan balik dah dekat jam 1 pagi .
Muahahhaa, dah macam hantu shopping kan ...Ok back to the story .
Pagi tu kami ada lah request housekeeping . So kami pi berjimba ke sunway lagoon biarkan orang hotel
bersihkan bilik kami yang bersepah tu .. kekeke . Balik dari berjimba around 6ptg .Bila balik bilik tengok semua dah tersusun lah .Siap bagi towel and toiletries baru lagi .So maknanya pekerja housekeeping dah bersihkan . Since kami nak berjimba lagi tapi kali ini tinggalkan anak-anak pada pembantu serta mummy kami, dengan gerak kan kilat x 1000 ,kami mandi kan anak dan bagi mereka dinner sebelum kami bertukar menjadi hantu shopping . Dah settle anak-anak baru ahh senang hati kami nak pi berjimba .

Shopping punya shopping sampai tak ingat waktu . Tau-tau je kedai-kedai semua dah nak tutup .Perut dah buat music keroncong mintak di isi . Mana tak nya dari Sunway lagoon sampai menyantak ke malam tak makan-makan lagi . So harus lah pi memenuhkan perut .Adoiii apa ke lambat nau nak sampai ke part yg suspen ni , Ok tak pe kita FAST FORWARD >>>>>>>>>>>>>>>

Ok sampai part kat hotel. 1 pagi baru kami sampai hotel then bersambung bersembang kat bilik cuzzie kami .
Pembantu cuzzie kami dah balik ke bilik dia (dia share bilik dengan sis in law saya, and they had the guest room at our suite ) So syoik syoik berbual serta bergossip, the pembantu came over again asking sama ada kami balik ke bilik ke tidak baru sekejap tadi . So we said no but she said ada yang masuk bilik tadi .Erkkk sape pulak yang masuk bilik kami at 1.30 am . So hubby said jom ahh balik bilik . Sampai bilik si pembantu pi masuk bilik dia and sleep where as me and hubby pi check bilik kami . Mana tau ada pencuri ke . Check punya check nothing is missing . Camera semua ada so do other valuable .

TAPI YANG PELIK NYA ,
ADA ORANG KEMAS KAN LAGI BILIK KAMI .
AND HELLO !! ITS 1.30 AM MASIH ADA LAGI KE MANUSIA YANG WARAS OTAK NYA
YANG MINTAK HOUSE KEPPING KEMAS KAN BILIK NYA AT THAT HOUR .SERAM Dohh ..

And the funny thing is that, dia kemas my room saje .Bilik guest yang my sis in law and pembantu cuzzie duduk dia tak kacau ... So the next day kami tanya reception ada tak dia orang buat house keeping at 1.30 am. And i think u could guest the answer given by the reception ...Nasib ahh that was the last night we are there, kalau ada lagi satu malam nak tempuh memang seram . Sedang kan malam yang kejadian tu saya tido with all the lights ON. kekekeke



P/s : tetiba teringat citer ni sebab saya terbaca satu kisah seram terjadi kat Genting Highland .so sesaje nak kongsi =)

4 comments:

Sitisifir10 said...

aduiaduiaduiiiiii....ada jugak hantu rajin kemaskan bilik ek...kikiki..kalau kecik2 dulu org yg buat kerja2 mcm ni dalam keadaan senyap2 adelah tunas puteri....kekeke

kakyong said...

mujur la hantu kemas bilik... kalo dia jelmakan wajah.. mau lariikkk tak cukup tapak... ;)

mummY2Y said...

oklah tu bleh tak soh antu tu dtg kemas my house..hahahah
tp klu betul2..takmauuuu

NzA said...

eeeeeeee..seram gak la ttp rajin lak dok kemas bilik tu......

Linky Minky (leave ur blog link here)