More Nuff

Thursday, March 11, 2010

Semester pertama sudah berakhir ...

Minggu ini adalah minggu terakhir anak-anak berada di sekolah .
Minggu depan dah mula cuti sekolah selama seminggu .
Pening lah kepala saya bila empat-empat mereka akan berada
di rumah secara serentak .
Adesss!!!!
Tolonggggggggggggg!!!!!!!!


Ok lah apa nak buat dah mereka tu anak-anak sendiri .
Kalau anak orang lain memang saya bagi balik kat mak bapak dia orang .
muahahhahha (gelak evil)

So since dah tiga bulan anak-anak mula sekolah ,
Macam-macam lah dia orang bawak balik dari sekolah .
Ialah macam progress card and etc etc .

Jadi yang kecik dua orang that is Syabil dan Mikhail .
Bawak lah balik fail-fail worksheet yang mereka dah buat di sekolah .
And since Syabil saya ambilkan Mandarin as second language ,
so nak tengok lah dia punya progress .
All this while dia asyik cakap Mandarin dengan saya dan saya tak faham 
biji butir yang di perkatakan . muahahhaha
Kalau setakat bahasa Mandarin yang simple-simple tu saya tau lah .
Wo ke yi chiang hua yu e tian tian .
meaning  " I can speak a little of Mandarin "
( hope the spelling is rite huhuu)

So these is what Syabil has written in his worksheet .
And he do know how to write the date in Chinese characters .






































Ok enough of Syabil progress,
Now its Mikhail turn .
Mikhail is a little difficult child to teach .
He has his own way of doing things .
Kalau dia kata tak nak buat dia akan stick to that decision
of his no matter what  you tried to threaten him .
Tapi bila dia masuk sekolah ,
He has a different attitude towards study .
Sekarang dia adalah lebih menurut kata dan lebih faham akan
fungsi-fungsi buku dan sebagai nya .
Dan jika dulu dia kalau mewarna memang dok mencaram je .
Macam dalam gambar yang kat bawah ni .




























Tapi sekarang dah ada perubahan .
Walaupun perwarnaan nya tak lah sesempurna mana ,
But i'm happy that there is a progress walaupun sedikit .
Cuba tengok gambar bawah ni .
Dah pandai guna dua warna berbeza untuk menunjuk kan
yang mana jari dan yang mana kuku .



























Harap - harap anak-anak saya akan menunjukan progress yang lebih baik 
Pada semester-semester yang akan datang . Insyallah .

P/s : masih belum terima progress card Syazza dan Hibri ..


Post a Comment

Ads by Nuffnang

Linky Minky (leave ur blog link here)