More Nuff

Friday, December 04, 2009

Buzzzyyyy weeekkkk

This week is a hectic week for me .
A week full of running errands .

First of all i have to purchase new school textbook
for the kids + their school uniform for them .
And i have to this myself since hubby could not accompany me .
As he could not get away from work .

Waktu saya pegi sekolah tu , i just walk to their school,
as it only about 10 minit walk from home .
Tapi waktu balik tu , i took a bus since taxi susah nak dapat .
Peak hours lah kata kan . Yelah i went there pagi-pagi tau .
To avoid the crowd since this week is the open period for buying
school textbook and experience taught me to reached there early,
so that i could purchase the books and school uniform in peace
Tak yah nak berebut dengan parents -parents yang kiasu lagi kiase : p





Ini lah dia trolley yang banyak berjasa ngan saya : D
Trolley ini lah yang saya bawa ke pasar dan sekarang saya
bawa dia untuk angkut buku-buku serta uniform sekolah anak-anak .

Ok lets take a peek inside .


Penuh  sampai mebuak-buak isi perut nya :D



Uniform sekolah . Sorang dua pasang baju sekolah formal
dan dua pasang baju PE ( physical education ) or baju sukan .
Serta dua pasang socks . Their socks ni ada logo sekolah so tak leh
lah nak beli yang biasa-biasa jual kat luar tu . Tapi beli dua je dulu .
Nanti school reopen boleh lah tambah koleksi socks tu : D

Next ...


Buku sekolah . Ini lah yang buat berat . Macam nak tercabut bahu tarik
trolley tu . T T

Tapi tak pelah ,
Saya sanggup tercabut bahu asalkan anak-anak saya pandai dan berilmu :D

Oh ! yes ,
I also received another good news .
Both kids dapat Bursary Award untuk next year .

Here's the letter .







And this for Hibri ...




















Dapat lah jugak tambah-tambah $$ untuk cukup kan keperluan
sekolah mereka . Ialah tahun ni sekali empat orang yang naik sekolah .
Yang dua kecik belum lagi beli buku . I have not received their school book list .
Mungkin minggu depan . Belum lagi beli beg sekolah + kasut sekolah .
At least i have to buy two pair of shoes for each of them . Ialah takut kalau musim hujan
then kasut basah at least ada kasut extra . Bak kata pepatah ,
"sediakan payung sebelum hujan " : D

Esok pulak saya nak kena pergi Bursary Award presentation .
Dan yang stress nya ,
I have to bring the two little one along .
Tak de sape yang nak look after them .
Selalunya my dad yang tolong tengok-tengok kan .
Tapi sekarang dia tengah longggggg holiday .
End of the month baru balik  T T

Hope fully tomorrow ,
i could pull through the day  without any hair pulling .
Pray for me guys ...



P/s : Ada sesape yang sanggup jadi part time babysitter : p


Post a Comment

Ads by Nuffnang

Linky Minky (leave ur blog link here)