More Nuff

Wednesday, February 24, 2010

Recipe for Rich With Oreo Brownies

" Rich With Oreo Brownies "





















Ingredients:-
225g/8oz butter
240g cooking chocolate ( yg ni saya guna yang semi-sweet)
3 large eggs
1 tsp coffee powder( tak de kopi powder jadi saya guna nescafe powder)
1 tsp essence vanilla
250g castor sugar
*60g flour
*40g cocoa powder
*1/2 tbsp Baking powder
*1 tsp salt
(*mixed together)

11/2 packets oreo pecah-pecahkan dan campurkan dengan 15g flour

Cara-caranya :

Cairkan chocolate kemudian masukan butter. ( secara double boiled )
Kacau sehingga sebati or in English smooth.
Pukul telur, serbuk kopi / nescafe , essence vanilla dan gula sehingga
"smooth". Masuk kan adunan chocolate dan butter tadi .
Dan kuap balik kan sehingga betul-betul mesra .

Akhir sekali masuk kan pecahan oreo yang telah disatukan dengan
sedikit tepung tadi kedalam adunan.
Bakar pada suhu 170c  selama 45 minit .


P/s : Alas loyang pembakar dengan kertas pembakar supaya senang
nak keluar kan brownies nya bila dah siap nanti . Lagi satu tips , masuk kan
brownies tu ke dalam fridge dalam 1/2 jam sebelum di hidangkan . Brownies
tu akan menjadi lebih sodap bila dah sejuk :D




Post a Comment

Ads by Nuffnang

Linky Minky (leave ur blog link here)